Najljepši Advent: Gradonačelnik Bosilj čestitao djelatnicama Turističke zajednice Foto: Grad Varaždin

Najljepši Advent: Gradonačelnik Bosilj čestitao djelatnicama Turističke zajednice

Varaždinske vijesti | 8.1.2024. u 15:17h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak, 8. siječnja priredio je prijem na kojem je djelatnicama Turističke zajednice Grada Varaždina čestitao na organizaciji i tituli koji je Varaždin osvojio za najljepši Advent u Hrvatskoj.

>> Odlučeno je! Varaždin ponio titulu najljepšeg adventa!

Glasovanje je na Facebooku proveo portal Gradonačelnik.hr, a u 8 dana više od 55 tisuća korisnika društvenih mreža glasovalo je za najljepše programe Adventa. Grad Varaždin osvojio je prestižnu titulu najljepšeg Adventa prikupivši 7.074 glasa te pobijedivši ispred Bjelovara, Koprivnice, Virovitice i drugih većih gradova.

- Nakon Špancirfesta, najvećeg i najpoznatijeg festivala u Hrvatskoj, Varaždin je u Adventu dobio još jedan ozbiljan turistički proizvod. Najbolje to potvrđuje velik broj gostiju na našim ulicama proteklih gotovo četrdeset dana i gužva koja je podsjećale na španciranje krajem ljeta. Imali smo rekordnu posjećenost, a da zaista imamo najljepši Advent u Hrvatskoj mogli su potvrditi i gosti iz Slovenije, Mađarske, Austrije i drugih zemalja koji su uz velik broj domaćih gostiju došli u Varaždin - istaknuo je Bosilj.

- No, nećemo se zadovoljiti postignutim. Ova titula nam je samo još jedan motiv da sljedeći Advent pripremimo još bolje. Varaždin je sam po sebi prekrasna kulisa za takva događanja. Nećemo dozvoliti ispraznu komercijalizaciju Adventa, ponudit ćemo kvalitetne sadržaje i zadržati taj poseban ugođaj Adventa i Božića. Čestitam svim djelatnicama Turističke zajednice Grada Varaždina koje su uz sav trud, znanje i kreativnost uspjele organizirati najljepši program Adventa u Varaždinu. Postali smo jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, a rekordne brojke ostvarene u 2023. godini pokazuju da se turizam u gradu razvija u pravom smjeru - napomenuo je varaždinski gradonačelnik.