NAJDOKTORI IZ RODILIŠTA Što im znači priznanje i zašto ove godine imamo razloga za veselje? Foto: Krešimir Đurić

NAJDOKTORI IZ RODILIŠTA Što im znači priznanje i zašto ove godine imamo razloga za veselje?

| 20.12.2021. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

- Susretljiva, pristupačna, ljubazna; Nekad mi bude žao što nisam opet trudna da češće razgovaram s dr. Risek. Profesionalna, ozbiljna, stručna; Pomogla mi je kada su svi digli ruke od mene i neizmjerno joj hvala na tome; Rijetko ljubazna, stručna i smirena liječnica; Nakon nekoliko “stručnjaka” jedina je uspjela dati konkretnu dijagnozu i pokrenuti liječenje, a uz sve to je pokazala mnogo strpljenja i ljudskosti. Pregledi uvijek nježni i bezbolni. Hvala joj na svemu!; Nježna, humana, ljubazna, odlična dijagnostičarka, pristupačna... doktorica za poželjeti!!! - pišu pacijentice o dr. Ivani Risek, koja je i ove godine, prema glasovima pacijenata na internetskom portalu Najdoktor, na popisu najboljih liječnika u Hrvatskoj.

Uz dr. Risek, još je dvoje specijalista ginekologije i opstetricije iz Opće bolnice Varaždin na tom popisu - dr. Hrvoje Brijačak i dr. Ivo Bilopavlović.

- Doktor koji će vas upozoriti sa svime, pomoći vašem samopouzdanju i odagnati strahove; Uz šalu, savjete i smirena objašnjenja u pravim trenucima, rodila sam svoju curicu bez ikakvih problema; Izuzetno profesionalan pristup, vrhunska stručnost i učinkovitost. Usprkos hektičnom rasporedu, u svakom trenutku smirena, brižna i ljubazna komunikacija s pacijentom, što neizmjerno puno znači kad ste gotovo paralizirani strahom i neizvjesnošću. Ta atmosfera reda, visoke profesionalnosti i angažiranosti karakterizira i čitav tim Ginekologije – pohvale su na račun dr. Brijačka.

Dr. Brijačka i dr. Risek uspjeli smo nakratko “uhvatiti” u prenatrpanom liječničkom rasporedu i između brojnih obaveza, a oboje su istaknuli koliko im znači ovo priznanje njihovih pacijentica.

Najveće priznanje

- Podrška i priznanje mojih pacijentica jako mi puno znači, jer mi je dokaz da dobro radim ovaj posao, da se moje pacijentice uz mene osjećaju sigurno i smireno te da su, u konačnici, zadovoljne ishodom mojeg liječenja. Sve to daje mi snage i volje da i dalje nastavim tako raditi, što je jako važno u ovom poslu koji je izuzetno zahtjevan, stresan i vrlo često psihički i fizički iscrpljujući, pogotovo u ovo doba pandemije, i sve nas povremeno dovodi u situaciju da preispituješ sam sebe i pitaš se što i kako dalje – rekla nam je dr. Risek, koja je ujedno pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju u varaždinskoj bolnici.

- Priznanje pacijenata je uvijek nešto lijepo, to je zapravo najveće priznanje koje možete dobiti. Lijepo je kad vas cijene kolege, ravnatelj, ustanova u kojoj radite, ali pacijent je pacijent. Najvažnije je da vas pacijent poštuje. Oni osjete da ste im pomogli kad imaju problem – dodao je dr. Brijačak.

A što doktora čini – najdoktorom, kakve im je izazove donijela pandemija koronavirusa, što kažu o cijepljenju trudnica te koliko je beba rođeno ove godine u varaždinskom rodilištu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...