Najbolji MIŠ-evi bili su učenici V. OŠ Varaždin, za nagradu posjetili Hrvatsko zagorje Foto: Gradski muzej Varaždin

Najbolji MIŠ-evi bili su učenici V. OŠ Varaždin, za nagradu posjetili Hrvatsko zagorje

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 19:50h | Objavljeno u Društvo

Gradski muzej Varaždin i ove je godine nagradio prigodnim izletom učenike koji su u okviru edukacijskog projekta MIŠ – Muzej i škola, u školskoj godini 2018./19. ostvarili najviše dolazaka na muzejske programe.

U proteklome razdoblju to su bili učenici III. b razreda iz Pete osnovne škole u Varaždinu, sa svojom učiteljicom Vlatkom Kostanjevac. Tijekom prošle školske godine u varaždinskome muzeju bili su 11 puta, i to u razgledu stalnih postava i izložbi, sudjelovali su u nekoliko edukacijskih radionica, a uz Europsku noć muzeja pripremili su i posebni program u kojemu su bili u ulozi vodiča kroz galerijski stalni postav starih majstora. Jednodnevni nagradni izlet realiziran je u srijedu, 12. lipnja, a odredište je bilo Hrvatsko zagorje, odnosno Muzej seljačkih buna u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici s okolnim znamenitostima te Park znanosti u obližnjem Oroslavju.

Edukacijski program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola provodi se kontinuirano već nekoliko godina i obuhvaća mogućnost besplatnog korištenja muzejskih sadržaja kao što su individualni i skupni razgledi stalnih postava i izložbi, predavanja te sudjelovanje u radionicama i igraonicama. U protekloj školskoj godini u MIŠ je bilo uključeno ukupno 7579 učenika iz 19 osnovnih i srednjih škola s varaždinskog područja.

Za sve varaždinske osnovnoškolce, njih 3621, program je sufinancirao Grad Varaždin. Pored varaždinskih osnovnih škola u MIŠ-u su bile i još četiri srednje škole iz Varaždina (Gospodarska škola, Druga gimnazija, Prva gimnazija i Privatna gimnazija s p. j.) te šest osnovnih škola iz Varaždinske županije (OŠ Sračinec, OŠ Beletinec, OŠ Donja Voća, OŠ Trnovec, OŠ Šemovec i OŠ Petrijanec), s ukupno 3958 učenika. Kupnju iskaznice za program MIŠ iz tih škola financirali su učenici sami, i to uz simboličnu cijenu od 10,00 kuna.

S obzirom na pozitivna iskustva, program MIŠ – Muzej i škola nastavlja se i u idućoj školskoj godini, kada će Gradski muzej Varaždin (opet!) nastojati taj projekt proširiti na što više osnovnih i srednjih škola s područja Varaždina i Varaždinske županije.

gradski_muzej_varazdin_MIS_izlet_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci