Nagrađivani Le Tendre Amour ponovno na VBV-u

| 25.9.2016. u 14:02h | Objavljeno u Društvo

Na velikoj sceni HNK s „Office kantatama“ nastupio je poznati španjolski ansambl Le Tendre Amour. Svjetski poznat Ansambl za ranu glazbu sa sjedištem u Barceloni kojega vode Katy Elkin i Esteban Mazer dva puta je već nagrađivan i na Varaždinskim baroknim večerima, Nagradom Jurica Murai za najbolju interpretaciju i Nagradom Ivan Lukačić za najviši izvođački domet; Le Musée d’art et d’histoire du Judaïsme iz Pariza od njih je naručilo jedinstvenu produkciju komorne opere Esther.

Le Tendre Amour nagrađen je titulom „matičnog ansambla“ tri godine festivala u Brežicama u Sloveniji. Njihove najnovije aktivnosti uključuju produkcije komornih opera Le Devin du Village, La Serva Padrona, Los Elementos, 40 koncerata Don Quichotte chez la Duchesse, produkciju koja kombinira kazalište, cirkus i baroknu glazbu izvedenu u Biennale de Bron (Lyon, Francuska).

Le Tendre Amour je s redateljem A. Schvarzsteinom osmislio Seasons in the Cirque du Noel (Graz, Austria), show koji je spoj barokne glazbe i cirkusa, kojeg su 24 puta održali i rasprodali. Njihovo posljednje djelo je The Tempest, u kojem su oživjeli Shakespeareov klasik originalnom glazbom i scenskim prikazom. Le Tendre Amour surađuje s izdavačkim kućama Brilliant Classics i K617, a uživo su ih snimale nacionalne radio postaje Katalonije, Slovenije, Nizozemske i Hrvatske.