Nagradili najuspješnije na državnom natjecanju iz poznavanja prometnih propisa

VV | 3.3.2021. u 13:16h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gotovo 93% srednjih škola i više od 60% osnovnih škola iz Varaždinske županije natjecalo se u poznavanju prometnih propisa.

Svjesni činjenice da je prometni odgoj i obrazovanje djece o poznavanju prometnih propisa, kao i podizanje prometne kulture općenito, jedan od prioriteta u edukaciji djece već od najranije dobi, policijski službenici Policijske uprave varaždinske poduzimaju razne preventivno-represivne mjere i provode aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

U sklopu provođenja promidžbenih i edukativnih aktivnosti iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske financirana je i  izrađena web aplikacija „Prometna učilica“ koja  učenicima osnovnih i srednjih škola omogućuje  upoznavanje s osnovama prometne kulture, prometnih propisa i poželjnog ponašanja u prometu. Partneri na projektu su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, tvrtke Moj Telekom i CARNet.

Učilica je prilagođena uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole, te djeci 1. do 4. razreda srednje škole, a obrađuje  važne tematske cjeline kao što su; kretanje pješaka u prometu i vožnja biciklom. Cjeline se obrađuju kroz poučne sadržaje i kroz pitanja za provjeru znanja.

Kako bi svoje znanje moglo provjeriti što više školske djece „Prometna učilica" je dostupna putem najkorištenijeg medija populacije mladih Interneta.

Upravo na državnom natjecanju koje je trajalo od 16. studenog do 31. prosinca 2020. godine na kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj, učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije osvojili su više od 50 vrijednih nagrada (laptopi, romobili, kacige, WEB kamere, slušalice, diplome, pohvalnice, izlet, financiranje vozačkog ispita za B kategoriju i dr.).

U velikom broju raznih osvojenih nagrada treba istaknuti najuspješnije!

Učenici Osnovne škole Vinica osvojili su pojedinačno šest prvih mjesta i to Fran Stokrajec 1B, Vinko Hrgar 2L, Simon Krobot 5B, Marta Štromar 6A, Gabriela Krobot 7A i Renato Kostanjevec 8A. Također, navedena škola osvojila je jedno drugo mjesto i dva treća mjesta, a osvojili su i prvo mjesto za najbolji razred kao i glavnu nagradu „superstar“ koju je osvojila učenica 7A razreda Gabriela Krobot.

>> FOTO Nagrađeno 20 učenika iz OŠ Vinica, imaju najbolje rezultate na državnom iz prometa

Razred 8A najuspješniji je razred u Republici Hrvatskoj i osvojio je jednodnevni izlet, a upravo ovakvi rezultati doprinijeli su da Osnovna škola Vinica osvoji prvo mjestu od svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, stoga osim čestitaka svim učenicima, čestitke svakako zaslužuje i njihov voditelj Branimir Štimec koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji učitelja koji su najviše učenika potaknuli na sudjelovanje na natjecanju.

U natjecanju učenika srednjih škola, Elektrostrojarska škola Varaždin osvojila je ekipno 2. mjesto u Republici Hrvatskoj, a 3A razred navedene škole 1. mjesto u kategoriji svih trećih razreda u RH, a njihov učenik Noah Krobot 1. mjesto u kategoriji trećih razreda, dok su pojedinačno učenici osvojili još 12 vrijednih nagrada.

Također, Druga gimnazija Varaždin zauzela je ekipno osmo mjesto u kategoriji srednjih škola Republike Hrvatske, dok je učenik 4S razreda Petar Lukan osvojio pojedinačno prvo mjesto u Republici Hrvatskoj i osvojio vrijednu nagradu, nadoknadu troškova polaganja vozačkog ispita za „B“ kategoriju.

Jučer, 2. ožujka 2021. godine u svim školama, sukladno epidemiološkoj situaciji upriličeno je uručenje nagrada učenicima, a istom su uz predstavnike tvrtke Moj telekom  i predstavnike škola prisustvovali i Miron Huljak iz Službe za Sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, Danijel Posavec voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske i Davor Bezak policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Varaždin.

Od strane policijskih službenika upućene su iskrene čestitke svim nagrađenima, uz apel da stečeno znanje iz prometnih propisa svakodnevno primjenjuju u stvarnosti na prometnicama, te da na taj način doprinesu boljoj razini sigurnosti u cestovnom prometu.

OŠ_Vinica_-2.JPG

OŠ_Vinica_5.JPG

Označeno u