Nagrada Enigmatskim varijacijama na Festivalu Prolog

VV | 15.11.2022. u 19:39h | Objavljeno u Društvo

Predstavom  Tena – kronika raspada jedne ljepote, u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, Gradskog dramskog kazališta Gavela, Ludens teatra, Centra za kulturu Bjelovar i Gradskog kazališta Požega, završeno je 18. izdanje Festivala regionalnih kazališta Prolog.

U sklopu festivala upriličeno je 12 predstava iz Siska, Zadra, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Splita, Požege, Varaždina, Šibenika, Velike Gorice, Virovitice i Vinkovaca.

Riječ je o ponajboljim premijernim godišnjim ostvarenjima svakog od hrvatskih kazališta koja su najbolja potvrda uspješne profesionalizacije i stvaranja visoke umjetničke kvalitete repertoara kojima svjedočimo iz godine u godinu.

U nimalo lakim uvjetima, u posuđenom prostoru Dvorane INA rafinerije u Sisku, nakon što su u potresu stradale dvorane Kristale kocke vedrine i Kazališta 21, Gradsko je kazalište Sisak uspjelo uspješno iznjedriti odličan festival u kojem je konačan sud o najboljoj predstavi donijela publika dodijelivši najvišu ocjenu (4,87) Hrvatskom narodnom kazalištu iz Varaždina za Enigmatske varijacije u režiji Helene Petković i izvedbi Sojana Matavulja i Karla Mrkše.

Statuu Prologa, umjetničko djelo kipara Marijana Glavnika, preuzela je intendantica varaždinskog HNK, Senka Bulić.

Enigmatske_varijacije_26.jpg