Prigodni pano za natjecanje u školskom hodniku VII. osnovne škole Varaždin

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog 46 učenika iz 24 osnovne škole

V.V. | 24.2.2018. u 12:16h | Objavljeno u Društvo

Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika učenika osnovnih škola održano je 21. veljače 2018. godine u 7. osnovnoj školi Varaždin.

Natjecanju je pristupilo 46 učenika iz 24 osnovne škole Varaždinske županije. Učenici su se natjecali u dvije kategorije. U prvoj kategoriji na listi A natjecali su se učenici 8. razreda koji njemački jezik uče od 1. razreda osnovne škole kao redovni predmet odnosno prvi strani jezik.

U toj kategoriji najbolji rezultat postigla je Estella Veronica Grubač iz Osnovne škole „Ivan Kukuljevič Sakcinski“ Ivanec sa 79 bodova. Iz iste škole dolaze i učenici koji su osvojili drugo i treće mjesto. Drugo mjesto pripalo je Maji Bregović sa 77 bodova, dok treće mjesto dijele Rene Neuberg-Jagetić i Katarina Strugar sa 75 bodova.

Svim učenicima mentorica je učiteljica Ivana Matić. Kao što je vidljivo iz osvojenih bodova, konkurencija je bila jaka, a Ivanec za nijansu bolji od svih. Treba napomenuti da je rang ljestvica svih tridesetero učenika koji su se natjecali u ovoj kategoriji ovisila o bodu i da su svi učenici pokazali zavidno znanje.

U I. kategoriji na listi B natjecali su se učenici 8. razreda koji su dulje od 6 mjeseci u kontinuitetu boravili u zemljama njemačkog govornog područja. Takvih je učenika bilo četvero. Najviše bodova osvojila je Anna Lechner iz IV. osnovne škole Varaždin s osvojenih 74 boda, a mentorica joj je Sara Mlakar.  Samo jedan bod manje osvojili su drugoplasirani učenici – Laura Gotić, također iz IV. osnovne škole Varaždin, mentorice Sare Mlakar te Dario Kukec iz OŠ Sračinec, mentorice Petre Stojko.

U II. kategoriji natjecalo se dvanaest učenika 8. razreda koji su učili njemački jezik od 4. razreda osnovne škole odnosno kao izborni predmet. Na 1. mjestu je Lorena Bučovnik iz VI. osnovne škole Varaždin sa 84 osvojena boda. Mentorica je učiteljica njemačkoga jezika Marijana Martinec. Drugo mjesto pripalo je Franki Šegović iz II. osnovne škole Varaždin, 74 boda. Mentorica učenici je Marina Pajtlar. Treće mjesto osvojila je Adrijana Repnjak iz Osnovne škole Tužno, mentorica Vlatke Copak.