Na ukupno 404 stranice predstavljeni znanstveni 29. Radovi

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.2.2019. u 12:14h | Objavljeno u Društvo

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak su predstavljeni 29. Radovi, časopis varaždinskog Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Ukupno četrnaest objavljenih radova predstavili su akademik Stjepan Damjanović, Slobodan Kaštela, član suradnik Hrvatske akademije i te Vladimir Huzjan.

Radovi se objavljuju jednom godišnje a u ovom broju ponovo su pružili priliku znanstvenicima sa sjevera Hrvatske da objavljuju rezultate svojih istraživanja. U časopisu su objavljeni tekstovi o Josipu Klimi i Franji Ruži, te rad na istraživanju neobjavljene Kulturne povijesti grada Varaždina povjesničara Rudolfa Horvata koja bi trebala ugledati svjetlo dana 2020. godine.

Na ukupno 404 stranice u objavljeni su i drugi radovi kojima se obogaćuje znanstvena djelatnost poput radova o obitelji Ožegović te o žrtvama Velikog rata pokopanim na varaždinskom groblju. Časopis je besplatan i digitaliziran. Na početku skup su pozdravili zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Označeno u