Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu promovirano 344 novih prvostupnika i prvostupnica Foto: Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu promovirano 344 novih prvostupnika i prvostupnica

Varaždinske vijesti | 26.2.2020. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, proteklog su tjedna, u petak 21. veljače te u subotu 22. veljače, održane svečane promocije stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) šest Odjela Sveučilišta Sjever.

Na ovom izuzetno svečanom događaju kako za same promovente, njihove obitelji i poznanike, tako i za čitavo Sveučilište Sjever, promovirana su ukupno 344 stručna prvostupnika/ prvostupnice.

Na Odjelu za elektrotehniku promovirano je 14 stručnih prvostupnika/ prvostupnica inženjera/ka elektrotehnike, a za najboljeg studenta generacije nagradu je dobio Filip Kralj. Na Odjelu za strojarstvo promovirano je ukupno 28 stručnih prvostupnika/ prvostupnica inženjera/ka strojarstva, a nagradu za najboljeg studenta generacije primio je promovent Leo Lovrenčić. Na Odjelu za multimediju promovirano je ukupno 47 stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjera/inženjerki multimedijske i grafičke tehnologije, a nagradu je za najbolju u grupi primila Tina Žerjav.

Na Odjelu za logistiku i održivu mobilnost promovirano je ukupno 50 studenta, odnosno stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/inženjerka tehničke i gospodarske logistike od kojih je nagradu za najbolju u promoviranoj grupi primila Nives Domjan. Na Odjelu za graditeljstvo promovirano je ukupno 40 stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/inženjerka građevinarstva te je nagradu za najbolju primila promoventica Tea Horžić.

Subota, 22. veljače bila je rezervirana za svečane promocije Odjela za sestrinstvo; u 4 grupe promovenata, točnije ukupno 165 novih stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) sestrinstva. Nagrade za najbolje studentice promoviranih grupa primile su redom Janja Kolenko, Kristina Leščanec Viktorovski, Ena Novak i Ivana Goričanec. Svečane diplome i nagrade za najbolje studente promoventima su uručili pročelnici Odjela Sveučilišta Sjever.

- Sveučilište Sjever najmlađe je, osmo javno sveučilište u Hrvatskoj s više od 80% studijskih programa u STEM području. Završni studenti visoko su zapošljivi i traženi na tržištu rada, stoga ne čudi činjenica kako je i velika većina ovih promovenata već zaposlena, ali i visok postotak njih već nastavlja svoje obrazovanje na diplomskim studijima na Sveučilištu Sjever, na vertikali završenih preddiplomskih studija, upravo ovih na kojima su stekli svoje prvostupničke diplome - poručili su sa Sveučilišta Sjever.

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_02.JPG

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_03.jpg

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_04.jpg

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_05.jpg

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_01.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci