Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu promovirano 344 novih prvostupnika i prvostupnica Foto: Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu promovirano 344 novih prvostupnika i prvostupnica

Varaždinske vijesti | 26.2.2020. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, proteklog su tjedna, u petak 21. veljače te u subotu 22. veljače, održane svečane promocije stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) šest Odjela Sveučilišta Sjever.

Na ovom izuzetno svečanom događaju kako za same promovente, njihove obitelji i poznanike, tako i za čitavo Sveučilište Sjever, promovirana su ukupno 344 stručna prvostupnika/ prvostupnice.

Na Odjelu za elektrotehniku promovirano je 14 stručnih prvostupnika/ prvostupnica inženjera/ka elektrotehnike, a za najboljeg studenta generacije nagradu je dobio Filip Kralj. Na Odjelu za strojarstvo promovirano je ukupno 28 stručnih prvostupnika/ prvostupnica inženjera/ka strojarstva, a nagradu za najboljeg studenta generacije primio je promovent Leo Lovrenčić. Na Odjelu za multimediju promovirano je ukupno 47 stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjera/inženjerki multimedijske i grafičke tehnologije, a nagradu je za najbolju u grupi primila Tina Žerjav.

Na Odjelu za logistiku i održivu mobilnost promovirano je ukupno 50 studenta, odnosno stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/inženjerka tehničke i gospodarske logistike od kojih je nagradu za najbolju u promoviranoj grupi primila Nives Domjan. Na Odjelu za graditeljstvo promovirano je ukupno 40 stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/inženjerka građevinarstva te je nagradu za najbolju primila promoventica Tea Horžić.

Subota, 22. veljače bila je rezervirana za svečane promocije Odjela za sestrinstvo; u 4 grupe promovenata, točnije ukupno 165 novih stručnih prvostupnika/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) sestrinstva. Nagrade za najbolje studentice promoviranih grupa primile su redom Janja Kolenko, Kristina Leščanec Viktorovski, Ena Novak i Ivana Goričanec. Svečane diplome i nagrade za najbolje studente promoventima su uručili pročelnici Odjela Sveučilišta Sjever.

- Sveučilište Sjever najmlađe je, osmo javno sveučilište u Hrvatskoj s više od 80% studijskih programa u STEM području. Završni studenti visoko su zapošljivi i traženi na tržištu rada, stoga ne čudi činjenica kako je i velika većina ovih promovenata već zaposlena, ali i visok postotak njih već nastavlja svoje obrazovanje na diplomskim studijima na Sveučilištu Sjever, na vertikali završenih preddiplomskih studija, upravo ovih na kojima su stekli svoje prvostupničke diplome - poručili su sa Sveučilišta Sjever.

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_02.JPG

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_03.jpg

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_04.jpg

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_05.jpg

sveuciliste_sjever_promocija_veljaca_2020_01.jpg