Na Sveučilištu Sjever u ponedjeljak počinje nastava za više od 900 brucoša Foto: VV arhiva; Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever u ponedjeljak počinje nastava za više od 900 brucoša

Varaždinske vijesti | 20.9.2020. u 11:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nastava u akademskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 21. rujna, na Sveučilištu Sjever, u oba sveučilišna centra u Varaždinu i Koprivnici, kada na Sveučilište dolaze brucoši, odnosno studenti prve godine preddiplomskih studija, kojima će to ujedno biti i prvi kontakt sa Sveučilištem.

U varaždinskom sveučilišnom centru ove godine prvu godinu upisalo je 700, a u koprivničkom 220 novih studenata na ukupno 13 različitih preddiplomskih studijskih programa. Studentima viših godina preddiplomskih studijskih programa Sveučilišta Sjever predavanja će krenuti dva tjedna dana kasnije, u ponedjeljak, 5. listopada, a studentima diplomskih studijskih programa Sveučilišta Sjever nastava će u pravilu krenuti u ponedjeljak, 2. studenoga, prema naknadno objavljenom rasporedu, sukladno studijskom programu.

- Nastava će se na Sveučilištu Sjever, u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. izvoditi prema mješovitom; kombiniranom modelu. Navedeno podrazumijeva da će se dio predavanja i seminara (otprilike 25-33%) i vježbi (50-75%) održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever; koncentrirano u 1 do 2 dana u tjednu za svaku studijsku skupinu (intenzivnija kontaktna nastava u prva dva tjedna za brucoše), a ostali dio izvodit će se na daljinu, sve prema naknadno utvrđenom rasporedu svakog studijskog programa zasebno - ističe prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilište Sjever izv. prof. dr.sc. Vlado Tropša, dodajući kako će se kontaktna, odnosno fizička nastava na Sveučilištu Sjever održavati uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, što podrazumijeva obavezan razmak, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever te vođenje evidencije dolazaka i prisustva na nastavi u svrhu zaštite zdravlja studenata, nastavnika te svih zaposlenika Sveučilišta Sjever.

sveuciliste_sjever_tropsa.jpg

Osim toga, epidemiološki centri u Varaždinu i Koprivnici obaviješteni su o načinu izvođenja kontaktne nastave te smatraju da su mjere i postupci propisani od strane Sveučilišta Sjever dobra priprema za početak nastave i minimiziranje širenja infekcije, naravno uz dosljedno pridržavanje i kontrole ovih mjera. Sva nastava, predavanja, seminari i vježbe, te raspored studijskih grupa bit će organizirani prema mjerama i uputama, a ovisno o samoj specifičnosti svakog studijskog programa, za što su studenti dobili detaljne obavijesti i upute.

- Unaprijed zahvaljujemo svim studentima Sveučilišta Sjever na razumijevanju i na poštivanju svih nužnih epidemioloških mjera prilikom boravaka na Sveučilištu Sjever. Veselimo se početku nove akademske godine, dobro nam došli na Sveučilište Sjever! - zaključuje prorektor Tropša.

Iz Sveučilišta Sjever podsjećaju da su i ove godine bili jedno od najpoželjnijih sveučilišta za nastavak obrazovanja u Republici Hrvatskoj te su gotovo sve studijske grupe u potpunosti popunile svoje upisne kvote.

- Osim toga, sada su u tijeku prijave na diplomske studije, za koje također vlada izniman interes. Sve to čini ovo dinamično i inovativno sveučilište, ustrojeno kao organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu - najbrže rastućim i najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj - napominju iz Sveučilišta Sjever.

sveuciliste_sjever.jpg

Označeno u