Na Sveučilištu Sjever kreće poslijediplomski specijalistički studij "Poduzetništvo i EU fondovi" Foto: Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever kreće poslijediplomski specijalistički studij "Poduzetništvo i EU fondovi"

Varaždinske vijesti | 29.9.2018. u 16:43h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sveučilište Sjever nastavlja sa svojim očekivanim razvojem i novim studijima koji su prije svega rezultat analize i praćenja obrazovnih i tržišnih potreba, ali i potreba studenata. Naime, tijekom listopada otvara se natječaj za upis na novi studijski program u Sveučilišnom centru Varaždin.

Ovog puta riječ je o prvom poslijediplomskom specijalističkom studiju naziva „Poduzetništvo i EU fondovi“. Predviđenim studijskim programom studenti će stjecati vještine prijeko potrebne za razvoj moderne, na znanju temeljene ekonomije, s naglaskom na učenju poduzetničkih vještina primjenjivih u svim segmentima gospodarstva. Studij je rađen u skladu s potrebama tržišta rada te će na njemu predavati brojni eminentni i poznati stručnjaci iz gospodarstva.

Prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr.sc. Anica Hunjet istaknula je razloge za pokretanje studija.

- Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća, ali i nužnosti javnog sektora da se restrukturira i time zaposli stručnije radnike u svrhu pružanja kvalitetnijih usluga građanima. Naravno, pokretanje studija rađeno je i po želji i potrebama samih studenata za nastavkom obrazovanja - istaknula je prorektorica.

Znanja i vještine stečene na sveučilišnom poslijediplomskom specijalističkom studiju „Poduzetništvo i EU fondovi“ omogućavaju razvoj poduzetničkog kapaciteta na razini pojedinca; proaktivnog odnosa prema promjenama, kreativno i inovativno ponašanje u identifikaciji problema i traženju rješenja, a time doprinose i jačanju institucionalnog poduzetničkog kapaciteta i konkurentnosti.

Uvjeti upisa

Pravo upisa na studij imaju pristupnici koji su završili diplomski sveučilišni studij (300 ECTS) poslovne ekonomije ili ekonomije s prosječnom ocjenom višom od 3,5 ili završen drugi diplomski sveučilišni studij uz uvjete polaganja ispita razlike. Ukoliko pristupnici imaju prosjek ocjena niži od 3,5 moraju priložiti dvije preporuke sveučilišnih profesora. Polaznici koji nemaju završeni dodiplomski studij ili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij iz ekonomije, nakon upisa moraju položiti ispite iz predmeta Uvod u ekonomiju i Uvod u poduzetništvo.

Program specijalističkog studija trajat će dva semestara, odnosno, jednu godinu. Završetkom studija kandidat stječe 60 ECTS i akademski naziv – sveučilišni/a specijalist/ica ekonomije (univ. spec. oec.).

Zainteresirani kandidati za više se informacija mogu javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..