Na radionicama koje organizira CTK zidnjaci i izrada suvenira pomoću 3D printera

IHR/Varaždinske vijesti | 9.4.2019. u 20:11h | Objavljeno u Društvo

Centar tradicijske kulture (CTK) Varaždin je i ove školske godine nositelj projekta "(D)oživi folklor na drukčiji način" u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a partner projekta je udruga SVIMA.

U sklopu proljetnih praznika organiziraju besplatne radionice na kojima djeca mogu naučiti izrađivati tradicijski nakit, zidnjake ali i dizajnirati i izrađivati suvenire upotrebom 3D printera. Radionice su namijenjene učenicima viših razreda, a održavat će se u sjedištu Centra tradicijske kulture Varaždin u Ulici Petra Krešimira IV 6 od 9 do 14 sati. Za sudionike radionica osiguran je besplatni ručak.

Učenici mogu birati između radionice dizajna i izrade suvenira pomoću 3D printera (termin radionice: 23. i 24. travnja koju će voditi Nenad Vakanjac i Tibor Bün, radionica "Zidnjaci nekad i danas" (termin radionice 25. travnja) koju će voditi Juliette Janušić i izrada tradicijskog nakita (26. travnja koju će voditi Jasminka Vujasinović. Prijave za radionice su otvorene do 19. travnja, a broj prijava je ograničen.

Više informacija potražite na internetskim stranicama CTK Varaždin, a za radionice se možete prijaviti na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/v6RGZycg1Jf5PabY7