Na Pučkom otvorenom učilištu Varaždin počela "Akademija za poduzetništvo 4.0" Foto: Ilustracija/Pučko otvoreno učilište Varaždin

Na Pučkom otvorenom učilištu Varaždin počela "Akademija za poduzetništvo 4.0"

VV | 12.11.2021. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

"Akademija za poduzetništvo 4.0", besplatan neformalan obrazovni program za poduzetnice i poduzetnike s varaždinskog područja, koji je pokrenulo Pučko otvoreno učilište Varaždin (POU), krenula je u punom sjaju s predavanjima nakon provedenog Javnog poziva.

Upisano je ukupno 12 polaznika koji dolaze iz najrazličitijih poslovnih segmenata: računovodstva, fotografije, beauty sektora, poslovanja nekretninama, kućne radionisti, OPG-a, zdravstvenog sektora, građevine i trgovine.

Kroz 150 nastavnih sati u 9 modula polaznici će zaokružiti svoje putovanje u razvoju vlastitih biznisa i unaprijediti svoja poduzetnička znanja iz područja osnova ekonomije, sustava poslovnih vrijednosti, poslovnog modela, financija, računovodstva, budžetiranja, marketinga, GDPR-a, izvora financiranja, transformacije poslovanja, digitalne transformacije, komunikacije, prodaje, pregovaranja i design sprinta. Cijeli program je dostupan na web stranici www.azp.hr

Već na prvom druženju Asja Lajtman-Bosilj, voditeljica radionice pod nazivom "Ice Breaker" razbijala je led među polaznicima te ih sve međusobno upoznala. Ovaj pristup vrlo je važan za nastavak programa "Akademije za poduzetništvo 4.0", budući da se kroz nastavu potiču interaktivnost, uključenost i povezivanje, tj. umrežavanje polaznika.

Svi predavači Akademije za poduzetništvo su iskusni i uspješni, uglavnom lokalni poduzetnici i poduzetnice koji kroz brojne praktične primjere unaprjeđuju poduzetničke vještine i znanja polaznika. Cilj programa je da sada već četvrta generacija polaznika ovog programa unaprijedi i transformira svoje biznise, ostane održiva i uspješna na tržištu. Program doprinosi jačanja poduzetničke infrastrukture na području grada Varaždina i šire i nudi specifična, najaktualnija, praktična i primjenjiva znanja i vještine iz područja poduzetništva. Svaki od polaznika dobio je svoj kišobran s logom Akademije za poduzetništvo, a kroz program ih čeka još mnogo iznenađenja u pogledu predavanja, umrežavanja i poklona..

- Zadovoljna sam interesom za programom među poduzetnicima varaždinskog kraja i najavila osnivanje Alumni kluba Akademije za poduzetništvo. Klub bi uskoro trebao krenuti s aktivnostima, a cilj je dodatno umrežavati polaznike programa i zajedno s članovima kluba osmišljavati nove obrazovne programe i aktivnosti - istaknula je ravnateljica POU Varaždin Lana Velimirović Vukalović.

Program "Akademija za poduzetništvo 4.0" financijski podržava Grad Varaždin.