Na natjecanju u mentalnoj aritmetici domaćinima šest zlata, četiri srebra i pet brončanih medalja Foto: Grad Varaždin

Na natjecanju u mentalnoj aritmetici domaćinima šest zlata, četiri srebra i pet brončanih medalja

Varaždinske vijesti | 24.6.2021. u 20:30h | Objavljeno u Društvo

Prvo državno natjecanje u mentalnoj aritmetici u organizaciji škole Malac Genijalac održano je proteklog vikenda u Varaždinu, a polaznici te škole uzeli su šest zlata, četiri srebra i pet brončanih medalja. Naime, na natjecanju sudjelovala su 124 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a koja su se natjecala u tri starosne skupine te dvije kategorije: pismeni dio i mentalni dio.

- Natjecanje je prošlo izvrsno, a naši Malci su osvojili čak 15 medalja na što smo neizmjerno ponosni - kažu iz škole Malac Genijalac. Tako je 1. mjesto u pismenom ispitu i 2. mjesto u mentalnom osvojila Mirta Slunjski, Luka Šimunović osvojio je 2. mjesto u pismenom ispitu i 3. mjesto u mentalnom, Rajna Vladić 3. mjesto u pismenom ispitu, Borna Knez 3. mjesto u pismenom ispitu, Ivo Mrvelj 2. mjesto u pismenom ispitu, Ema Štrlek 1. mjesto u pismenom ispitu, Tanja Radić 3. mjesto u mentalnom ispitu, Jošua Jagec 1. mjesto u pismenom ispitu i 2. mjesto u mentalnom, Laura Biškup 3. mjesto u pismenom ispitu, Zara Petric 1. mjesto u pismenom ispitu te Katja Kukec 1. mjesto u pismenom ispitu i 1. mjesto u mentalnom.

Inače, škola Malac Genijalac se bavi mentalnom aritmetikom, a glavni alat je abakus. - Kad učenici rade s obje ruke, aktivne su obje hemisfere mozga i dolazi do potpunog razvoja. Prvenstveno radimo na poboljšanju koncentracije, pažnje, pamćenja, logičkog razmišljanja - sve ono što im treba u školi, ali i svakodnevnom životu. Naši Malci mogu vizualizirati abakus u glavi te računati i nekoliko brojeva u samo jednoj sekundi - kažu organizatori.

Na otvaranju natjecanja, pozdravni govor je održala Ines Slunjski, vlasnica škole Malac Genijalac u Varaždin, Vladimir Novicki, idejni tvorac i osnivač Malca Genijalca te Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina.

- Izvrsnost koja se danas traži u kompetitivnom društvu zahtjeva dodatne sadržaje i vještine koje nudi škola Malac genijalac. To je uspješna priča koja uključuje sve više zemalja, a na nama je da takvim inicijativama damo punu podršku – rekao je zamjenik Miroslav Marković prilikom otvorenja. J.Š.

malac-genijalac-varazdin-20062021_1.jpg

malac-genijalac-varazdin-20062021_2.jpg

malac-genijalac-varazdin-20062021_3.jpg

malac-genijalac-varazdin-20062021_4.jpg

malac-genijalac-varazdin-20062021_5.jpg

malac-genijalac-varazdin-20062021_6.jpg