Na natjecanju iz logistike Sveučilišta Sjever učenice iz Srednje škole Novi Marof - prve! Foto: Srednja škola Novi Marof

Na natjecanju iz logistike Sveučilišta Sjever učenice iz Srednje škole Novi Marof - prve!

VV | 28.4.2023. u 20:05h | Objavljeno u Društvo

Sveučilišni centar Koprivnica - Sveučilište Sjever organiziralo je natjecanje iz Logistike i održive mobilnosti na kojem su učenice Srednje škole Novi Marof ostvarile izniman uspjeh.

Naime, Margareta Bencek, učenica 3.G i Marta Volarić, učenica 4.E, pod vodstvom mentorice Dajane Marie Horvat sudjelovale su u finalu tog srednjoškolskog natjecanja, na kojem je zadatak bio obraditi jednu od ponuđenih tema u obliku problemskog zadatka te je obraniti pred komisijom u kojoj su bili sveučilišni profesori Sveučilišta Sjever s odjela Logistike i održive mobilnosti. Učenice su sa svojom temom "Organizacija skladišta trgovačkog subjekta" osvojile prvo mjesto koje su podijelile s učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin te su tim plasmanom osvojile direktan upis na preddiplomski studij Logistika i mobilnost na Sveučilištu Sjever.

Vrijedi istaknuti i da je SŠ Novi Marof ugostila predavače Sveučilišta Sjever iz Varaždina i omogućila svojim učenicima gimnazijskog usmjerenja sudjelovanje na radionici i predavanjima u okviru Festivala znanosti. Predavanje DNA profiliranje i društvo održala je Sonja Obranić, ono pod nazivom Oživi me – radionica osnovnog održavanja života Zoran Žeželj, dok je Čudesan svijet mikroskopskih gljiva učenicima otkrio Tomislav Meštrović. Organizaciju aktivnosti predvodila je pročelnica Odjela za sestrinstvo Marijana Neuberg. Učenicima su teme bile izuzetno zanimljive, a sadržaji korisni za svakodnevne životne situacije.