Na nadgrobnom spomeniku dao isklesati dio bačve i ugraditi pipu! Foto: podravski list

Na nadgrobnom spomeniku dao isklesati dio bačve i ugraditi pipu!

vv / podravski list | 27.11.2019. u 23:37h | Objavljeno u Društvo

Ljubav prema dobroj kapljici mnogi ne skrivaju, ali nitko u Hrvatskoj nije otišao tako daleko u iskazivanju te ljubavi kao Dragan Kolesarić. Naime, ovaj 84-godišnji Podravec iz Hrženice na obiteljski je nadgrobnom spomeniku dao isklesati dio bačve, a onda u njega ugraditi - pipu!
Inspiraciju za ovaj jedinstveni uradak dobio je, kako veli, kad vidio da je na jednom nadgrobnom spomeniku vidio ugraviranu konjsku zapregu.
-Ja volim popiti gemište, vino razdraga i postajemo bolji, smatra ovaj umirovljenik, povratnik iz Njemačke, gdje je radio trideset godina, dijelom u Lufthansi na utovaru robe, zahvaljujući čemu je dobio povoljnije karte te posjetio više zemalja, potrošio dosta novaca, ali danas mu zbog toga nije žao.
Gemište ne voli piti sam, već u društvu, danas i sa suprugom s kojom ima dva sina.
–U mladosti, koju sam većinom proveo kao slobodan muškarac, bio sam nestašan što se tiče žena, ali sam i onda volio popiti. Sad me baš ne slušaju svi organi pa mi je ostalo samo ono drugo – priznaje Dragan, koji naglašava da se ne boji smrti te najavljuje i lijes u obliku bačve i, naravno, s pipom, a svima koji će ga ispratit ostavlja na volju hoće li se smijati ili plakati!