Na međuopćinskoj smotri u Ludbregu odabrani radovi za županijski LiDraNo Foto: Grad Ludbreg

Na međuopćinskoj smotri u Ludbregu odabrani radovi za županijski LiDraNo

I.D./Varaždinske vijesti | 1.2.2017. u 09:02h | Objavljeno u Društvo

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017. za ludbreško područje održana je 27. siječnja u Centru za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" u Ludbregu, a domaćin je bila OŠ Martijanec.

Povjerenstvo u kojem su bile učiteljice s novomarofskog područja među 20 literarnih radova za županijsku razinu odabralo je "Dvorac Batthyany u Ludbregu" (Adrian Detelj, OŠ Ludbreg, menstorica Ljudmila Kladić), "Moj smiješni portret" (Dario Kolman, OŠ Martijanec, mentorica Spomenka Struški), te "Najljepše mjesto na svijetu" (Vinka Petek) i "Broje" (Kristina Cukor) iz OŠ Martijanec (mentorica Danijela Špoljarić).

Od 11 radova u kategoriji samostalnih novinarskih radova za županijski LiDraNo odabrani su filmska recenzija "Nikola Tesla – Najveći um svih vremena" (Jana Jakopović, OŠ Sveti Đurđ, mentorica Elena Kovačić), intervju "Vježbam penjanje na prijestolje" (Adrian Detelj, OŠ Ludbreg, mentorica Lj. Kladić) te intervju "Sivko zaglavljen u blatu i pijesku" (Vinka Petek, mentorica D. Špoljarić).

U kategoriji scenskih nastupa za županijski LiDraNo predloženi su Lorena Kolarić iz OŠ Martijanec s kazivanjem poezije "Sreća" Ivice Vanje Rorića (mentorica D. Špoljarić) te Hrvoje Novota iz OŠ Ludbreg monologom "Šuti i plivaj" Ephraima Kishona (mentorica Lj. Kladić), skupina petašica iz OŠ Ludbreg s igrom "Volim te" (mentorica Lj. Kladić) te učenici OŠ Sveti Đurđ koji su kazalištem sjena predstavili bajku "Labud djevojka" (mentorica E. Kovačić).

Za županijsku razinu predložena je i radijska emisija koju su snimile Vinka Petek i Martina Vrabec iz OŠ Martijanec, uz vodstvo učiteljice D. Špoljarić.