Na Međunarodnom danu turističkih vodiča otkrijte i tko je bio najpoznatiji varaždinski neženja! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Na Međunarodnom danu turističkih vodiča otkrijte i tko je bio najpoznatiji varaždinski neženja!

| 22.2.2023. u 14:10h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 25. veljače Varaždin će se pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča, te će varaždinski turistički vodiči sve zainteresirane besplatno provesti Kolodvorskom ulicom - vulicom do cuga. Polasci u razgled kreću od fontane kod zgrade HNK u Varaždinu i to u 10 i u 11 sati.

- Zašto se svako slovo i bez mikrofona čuje do zadnjeg reda balkona u HNK u Varaždinu, tko je sredinom 19. stoljeća bio najpoželjniji neženja u Varaždinu, kako je zajednica gledala na Židove, tko je najpoznatiji arhitekt secesije u Varaždinu, samo su neka od pitanja na koje će vodiči dati odgovore te uz još puno zanimljivih činjenica i anegdota šetnju od zgrade HNK u Varaždinu do Željezničkog kolodvora učiniti posebnom - poručuju iz Turističke zajednice rada Varaždina.

usg-2023-optimizirano.jpg

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Povodom svojeg dana Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te Turistička zajednica grada Varaždina svim će Varaždincima i njihovim gostima tako pružiti priliku da još bolje upoznaju Varaždin.

Kontakt osoba za više informacija:
Aleksandra Cmrečki, Predsjednica Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 098/364-055