Na jesen mini tržnica u POS naselju: "Nadam se da ćemo sve usuglasiti sa stanarima"

J.Š./ Varaždinske vijesti | 21.5.2021. u 12:19h | Objavljeno u Društvo

Na početku Ulice hrvatskih branitelja u POS- naselju kraj Jalkovečke ulice Varaždin u planu je izgradnja mini tržnice koja bi trebala zaživjeti do jeseni, a projekt uređenja se financira sredstvima EU

Na početku Ulice hrvatskih branitelja u POS- naselju kraj Jalkovečke ulice Varaždin u planu je izgradnja mini tržnice koja bi trebala zaživjeti do jeseni, a projekt uređenja se financira sredstvima EU.

- Uspjeli smo u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Sjever dogovoriti da se prvotno predložena lokacija preseli. Zahtjevali su tako stanari. Bili smo na zboru građana i predložena je ova lokacija. Meni je drago da je i LAG to prihvatio – rekao je gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok koji je s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predraom Ciglarom najavio uređenje mini tržnice.

- Riječ je o europskom projektu i o 100 tisuća eura koje dobivamo. Ovdje bi se uzela površina koja je već postojeća za dostavu i jedan manji dio zelene površine. Nije najsretnije rješenje s obzirom na to da nemamo u blizini ni jedan otovreni prostor kao što imamo na prethodno predloženoj lokaciji, ali to je cijena jer se dio građana ne slaže s prethodno predloženom lokacijom. Mislim da se većina građana, kad smo radili anketu, slaže s time da tržnica bude negdje u POS naselju i to je jedina lokacija koju smo na održanom zboru građana uspjeli dogovoriti. Nastavit ćemo s konzultacijama i službeno još predstavnicima stanara prezentirati i predočiti projekt – rekao je Čehok i dodao da za to područje mogu dobiti građevinsku dozvolu.

Projektom je predviđena izgradnja 100 kvadrata natkrivene tržnice, a vrijednost investicije je oko 600 tisuća kuna što će se u potpunosti financirati iz EU

- Područje je to koje danas služi za parkiranje samo dva kamiona te imamo zahtjeve predstavnika zgrada da se stave žardinjeri s kojima bi se spriječilo parkiranje kamiona. Ovo je od svih lokacija i rezervi koje smo imali, najbolja lokacija – zaključio je Čehok.

Direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar rekao je da je projektom predviđeno 100 kvadrata natkrivene tržnice, a vrijednost investicije je oko 600 tisuća kuna.

- Projekt je sto posto financiran iz EU. Nadam se da ćemo dobiti sve dozvole do jeseni. Tada bismo pustili tržnicu u funkciju. Preliminarne podatke imamo da vidimo u koje dane sugrađani žele da je otvorena tržnica. Njima ćemo izaći ususret. Tržnica bi radila dulje od 16 sati i ne bi radila sve dane u tjednu. Čišćenje tržnice bit će prepušteno djelatnicima Gradske tržnice. Mislim da je lokacija primjerena i da je to tržnica kakvu ovo naselje treba. Nadam se da ćemo još jednom usuglasiti se sa svim stanarima i da će tržnica zaživjeti na jesen – rekao je Ciglar.

trznica_nova_lokacija_pogled_2_rev1_2.jpg

trznica_nova_lokacija_rev1_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci