Na jesen mini tržnica u POS naselju: "Nadam se da ćemo sve usuglasiti sa stanarima"

J.Š./ Varaždinske vijesti | 21.5.2021. u 12:19h | Objavljeno u Društvo

Na početku Ulice hrvatskih branitelja u POS- naselju kraj Jalkovečke ulice Varaždin u planu je izgradnja mini tržnice koja bi trebala zaživjeti do jeseni, a projekt uređenja se financira sredstvima EU

Na početku Ulice hrvatskih branitelja u POS- naselju kraj Jalkovečke ulice Varaždin u planu je izgradnja mini tržnice koja bi trebala zaživjeti do jeseni, a projekt uređenja se financira sredstvima EU.

- Uspjeli smo u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Sjever dogovoriti da se prvotno predložena lokacija preseli. Zahtjevali su tako stanari. Bili smo na zboru građana i predložena je ova lokacija. Meni je drago da je i LAG to prihvatio – rekao je gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok koji je s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predraom Ciglarom najavio uređenje mini tržnice.

- Riječ je o europskom projektu i o 100 tisuća eura koje dobivamo. Ovdje bi se uzela površina koja je već postojeća za dostavu i jedan manji dio zelene površine. Nije najsretnije rješenje s obzirom na to da nemamo u blizini ni jedan otovreni prostor kao što imamo na prethodno predloženoj lokaciji, ali to je cijena jer se dio građana ne slaže s prethodno predloženom lokacijom. Mislim da se većina građana, kad smo radili anketu, slaže s time da tržnica bude negdje u POS naselju i to je jedina lokacija koju smo na održanom zboru građana uspjeli dogovoriti. Nastavit ćemo s konzultacijama i službeno još predstavnicima stanara prezentirati i predočiti projekt – rekao je Čehok i dodao da za to područje mogu dobiti građevinsku dozvolu.

Projektom je predviđena izgradnja 100 kvadrata natkrivene tržnice, a vrijednost investicije je oko 600 tisuća kuna što će se u potpunosti financirati iz EU

- Područje je to koje danas služi za parkiranje samo dva kamiona te imamo zahtjeve predstavnika zgrada da se stave žardinjeri s kojima bi se spriječilo parkiranje kamiona. Ovo je od svih lokacija i rezervi koje smo imali, najbolja lokacija – zaključio je Čehok.

Direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar rekao je da je projektom predviđeno 100 kvadrata natkrivene tržnice, a vrijednost investicije je oko 600 tisuća kuna.

- Projekt je sto posto financiran iz EU. Nadam se da ćemo dobiti sve dozvole do jeseni. Tada bismo pustili tržnicu u funkciju. Preliminarne podatke imamo da vidimo u koje dane sugrađani žele da je otvorena tržnica. Njima ćemo izaći ususret. Tržnica bi radila dulje od 16 sati i ne bi radila sve dane u tjednu. Čišćenje tržnice bit će prepušteno djelatnicima Gradske tržnice. Mislim da je lokacija primjerena i da je to tržnica kakvu ovo naselje treba. Nadam se da ćemo još jednom usuglasiti se sa svim stanarima i da će tržnica zaživjeti na jesen – rekao je Ciglar.

trznica_nova_lokacija_pogled_2_rev1_2.jpg

trznica_nova_lokacija_rev1_2.jpg