Projekt e-Izvori je vrijedan 133.760.000 kuna, a provodi ga Nacionalna sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu Foto: VV arhiva

Na FOI-ju održana radionica u sklopu projekta e-Izvori

Varaždinske vijesti | 19.1.2018. u 18:12h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u utorak, 16. siječnja, održana je radionica "Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti" za znanstveno-nastavne djelatnike fakulteta.

Radionicu je u okviru projekta "Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori" održala Goranka Mitrović iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a djelatnice Knjižnice posjetile su i voditeljicu Knjižnice Fakulteta organizacije i informatike Bernardu Kos.

Projekt e-Izvori, vrijedan 133.760.000 kuna, od 2016. godine provodi Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu, potaknuta nedovoljnom međunarodnom vidljivošću hrvatskih znanstvenika te zbog nedovoljne mobilnosti znanstvene radne snage, posebno mlađih znanstvenika. Provedbom projekta hrvatskim će se znanstvenicima olakšati pristup međunarodnim časopisima i bazama podataka što izravno utječe na poboljšanje istraživačkoga okruženja za znanstvenike i otvara mogućnosti njihove bolje međunarodne vidljivosti.

Besplatne edukacijske radionice i tribine održavat će se i u narednom razdoblju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a raspored radionica i informacije o načinu prijave dostupni su na internetskoj stranici projekta e-Izvori (baze.nsk.hr).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci