Na 8. godišnjem pješačenju DŠR-a Lančić-Knapić sudjelovao 161 rekreativac

Mario Surjak | 8.1.2018. u 20:34h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić je u subotu 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja održalo svoje osmo tradicionalno pješačenje. Za zapisničkim stolom evidentiran je 161 rekreativac, a kada se zbroje i svi ostali koji su se naknadno priključili pješačenju – može se kazati da je ukupno sudjelovalo oko 180 rekreativaca.

U Lančić-Knapić najviše rekreativaca pristiglo je iz Varaždinske županije - Ivanca, Varaždina Lepoglave, Kaniže, Gečkovca, Jerovca, Ivanečkog Vrhovca, Ribič Brega, Hraščice, Punikvi, Nedeljanca, Vuglovca, Prigorca, Kučana, Rinkovca, Koretinca i Vinice. Iz ostalih krajeva bilo je tu rekreativaca iz Čakovca, Koprivnice i Donjeg Miholjca. U pješačenju je sudjelovao i velik broj domaćih rekreativaca iz Lančić – Knapića.

Okupljanje je bilo ujutro pred društvenim domom u Knapiću, a pješačilo se rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak – Vrhi - Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila 9 kilometara (pješačenje je sa stankama trajalo oko 3 i pol sata).

Na Žganom vinu (na pola puta), na već pripremljenom punktu, čekala je logistika DŠR-a s toplim čajem, kuhanim vinom i domaćim delicijama: suhim kobasicama, suhim mesom,  „prezbuštom“, „špekom“, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i lovačke kobasice - jegera. Odmor je potrajao nešto više od pola sata, a zatim je slijedio povratak drugom stazom preko vinorodnih bregova Skradnjaka i Vrha do društvenog doma u Knapiću.

Nakon pješačenja slijedio je domjenak u društvenom domu u Knapiću - kuhani grah s kobasicama i mesom, te okrijepa.

U ugodnom društvu nastavljeno je druženje i zabava do večernjih sati.

Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori iz DŠR Lančić-Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz vinograde i kljeti…) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Ovogodišnje pješačenje obilježilo je izuzetno toplo i ugodno vrijeme za ovo doba godine.

Manifestaciju „8. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“ je podržala Turistička zajednica Grada Ivanca.

Galerija slika