Na 36. susretima vatrogasaca zdravstva, DVD Zdravstvo Varaždin ostvarilo vrhunske rezultate

| 14.6.2022. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

Proteklog vikenda su u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice održani 36. susreti vatrogasaca zdravstva Hrvatske na kojima su članovi DVD-a Zdravstvo Varaždin ostvarili vrhunske rezultate.

Budući da je nakon mnogo godina oformljena i ženska ekipa, DVD je nastupio s muškom i ženskom ekipom. Muška ekipa ostvarila je solidne rezultate osvojivši 4. mjesta u svim kategorijama, dok je ženska ekipa iznenadila osvojivši ukupno 3. mjesto, od toga 1. mjesto u kategoriji namatanje „C“ cijevi, 2. mjesto u oblačenju vatrogasca, 3. mjesto u kategoriji Pikado i 4. mjesto u kategoriji „Vježba s hidrantom“.

- Biti djelatnik u zdravstvu i još k tome vatrogasac, vrlo je plemenit i odgovoran posao koji
zahtjeva puno truda, odricanja i vježbe. Zahvaljujem svima, a posebno djelatnicima koji uz redovan posao u Bolnici odvajaju svoje slobodno vrijeme i za DVD „Zdravstvo“ Varaždin – naglasila je tajnica DVD-a Zdravstvo Lorena Petrinjak.

DVD Zdravstvo Varaždin je osnovano 1982. godine i dobrovoljno je vatrogasno društvo u gospodarstvu, a sastoji se od članova koji su ujedno radnici različitih radilišta - od tehničke službe, zaštite na radu, do medicinskih sestara i tehničara.

- Opća bolnica Varaždin nam je podrška bez koje DVD ne bi funkcionirao u kontinuitetu od 40 godina. Uz sve uspone i padove, uspjeli smo se održati. Za vrijeme covid krize, članovi su aktivno sudjelovali u prijevozu i raspodjeli zaštitne opreme za potrebe Bolnice iz Ravnateljstva civilne zaštite, u reorganizaciji rada Bolnice, kao i svim drugim potrebnim radnjama koje su u tom trenutku bile potrebne – istaknula je Petrinjak.

Vrijedi spomenuti kako DVD kontinuirano radi i na osposobljavanju članova i kadra te provode dvije vježbe evakuacije godišnje, uz mjesečne obilaske i preventivne preglede te kontrolu opreme. Članovi su i aktivni vatrogasci u svojim lokalnim zajednicama, čime doprinose razvoju bolničkog vatrogastva, međusobnoj suradnji i razvoju vatrogastva u cjelini.

Zadovoljan uspjehom DVD-a Zdravstvo na 36. susretima vatrogasaca zdravstva Hrvatske je i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

- Doista možemo biti ponosni na naše vatrogasce koji uz stalni posao kojeg rade svi članovi, odvajaju i slobodno vrijeme za preventivne poslove vatrogastva u bolnici, kako bi smanjili mogućnost ugroza i katastrofa, a naši se bolesnici osjećali sigurno u Bolnici. Čestitam im na ostvarenom uspjehu i zahvaljujem našim vatrogaskinjama i vatrogascima, kao i njihovom zapovjedniku Zoranu Horvatu, što doprinose sigurnosti u našoj ustanovi, a uz to postižu i odlične rezultate na natjecanjima – rekao je Poljak.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci