MUZEZANCIJA Na štafelajima slikali Stari grad, a u pričaonici učili legende Foto: Ilustracija

MUZEZANCIJA Na štafelajima slikali Stari grad, a u pričaonici učili legende

Julijana Marčec | 7.8.2021. u 09:44h | Objavljeno u Društvo

Završila je druga "Ljetna muzezancija“ koja je u sklopu projekta Mreža “živih“ dvoraca održana u Starom gradu.

I ove je godine ljetni program edukacijsko-zabavnih aktivnosti Gradskog muzeja Varaždin, pod vodstvom muzejske pedagoginje Jelene Petković, izazvao veliko zanimanje osnovnoškolaca, pa je u pet dana u radionicama sudjelovalo šezdesetak djece u dobi od 7 do 11 godina. Osnovnoškolci su od ponedjeljka do petka, od 26. do 30. srpnja, u dvorištu i ispred Staroga grada uživali u raznolikim aktivnostima – od slikanja Staroga grada na štafelajima do pričaonice legendi i društvenih igara – pikado na metama i muzejski twister.

muzezancija3.jpg

- Veseli me što su i roditelji i djeca prepoznali ovaj naš program, pa su sve radionice brzo popunjene, a među polaznicima ima i onih koji su sudjelovali u prošlogodišnjoj ljetnoj priči varaždinskog Muzeja – rekla je voditeljica programa Jelena Petković, dodavši kako je taj program osmišljen kako bi svojim najmlađim posjetiteljima omogućili da upoznaju Stari grad i muzejske predmete koji se u njemu čuvaju.

muzezancija2.jpg

Ljetna muzezancija u Starom gradu jedna je od posljednjih aktivnosti u projektu Mreža „živih“ dvoraca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa u kojem u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014 - 2020. kao jedan od partnera sudjeluje i Gradski muzej Varaždin. Projekt će uskoro završiti, a varaždinski muzealci najavljuju Dane otvorenih vrata u sklopu kojih će predstaviti ilustriranu mapu sa svih 7 dvoraca iz Hrvatske i Slovenije koji su dio projekta, ali i sve nove tehnologije koje su implementirane u stalni postav Kulturno-povijesnog odjela.