Muzej hrvatskog vatrogastva: Na Špancirfestu doznajte kako su požare gasili naši stari

Varaždinske vijesti | 24.8.2017. u 16:50h | Objavljeno u Društvo

Muzej hrvatskog vatrogastva u subotu 26. kolovoza s početkom u 11 sati, za sve posjetitelje Špancirfesta organizira manifestaciju “Kako su požare gasili naši stari?”.

Ovom će se manifestacijom oživjeti starija vremena i stari načini gašenja vatre koje vatrogasci i dalje brižljivo čuvaju i pamte. Rad sa starom ručnom vatrogasnom štrcaljkom će predstaviti DVD Nova Ves, a obnovljene motorne štrcaljke će prikazati  vatrogasci iz Strmca Podravskog.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina će izložiti starija vatrogasna vozila iz voznog parka, dok će članovi Prvog hrvatskog vatrogasnog zbora u Varaždinu izložiti opremu koju koriste na intervencijama. Posjetitelji će moći pogledati i stalni postav Muzeja u kojem se nalazi vatrogasna oprema, odore i fotografije iz cijele Hrvatske te isprobati staru vatrogasnu opremu.

- Došpancirajte do Muzeja hrvatskog vatrogastva, koji se nalazi u Ulici baruna Trenka 44 u Varaždinu, i uživajte u dijelu hrvatske vatrogasne povijesti - pozivaju iz Muzeja hrvatskog vatrogastva.