Muzej hrvatskog vatrogastva na Špancirfestu

vv | 16.8.2023. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala Špancirfesta, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023. godine.

Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe „Silvanus“ na temu zaštite šuma od požara, koje će se održati u subotu 19. kolovoza u 19:00 sati. Kroz izložbu je predstavljen EU projekt SILVANUS, nazvan po rimskom bogu šuma i neobrađene zemlje.

Cilj projekta je smanjenje rizika od izbijanja šumskih požara kroz upotrebu novih tehnologija te kroz edukativne kampanje za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju. Uz fotografije i edukativne plakate, posjetitelji će vidjeti promotivne tiskane i video materijale kao i opremu koja se koristi u gašenju šumskih požara.

Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.

Za vrijeme trajanja Špancirfesta, muzej će biti otvoren svaki dan od 14:00 do 20:00 sati.

Za dodatne informacije i rezervacije posjeta u drugom terminu kontaktirajte Muzej hrvatskog vatrogastva: 091/112-0013 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

rsz pozivnica silvanus mhv