Muzej anđela raspisao 9. književni natječaj za kratku priču

MGA/VV | 7.3.2020. u 10:25h | Objavljeno u Društvo

Muzej anđela u Varaždinu raspisao je 9. književni natječaj za kratku priču. 

Uvjeti natječaja su sljedeći:
− tekst mora biti izvoran i neobjavljen
− tekst ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima)
− mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom
− autori se natječu s radom o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, empatije, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti i sličnim temama.

Rad potpisan šifrom, treba poslati poštom u digitalnom obliku (u Word formatu.doc) i ispisan na papiru u tri primjerka.

U posebnoj kuverti treba poslati osobne podatke o autoru (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) i šifru.

Natjecatelj uz svoj rad treba još priložiti Privolu za obradu i zaštitu osobnih podataka. Obrazac privole može se skinutu na stranici Muzeja anđela pod „Natječaj za kratku priču“.
angelusmuseum.com/natjecaj-za-kratku-pricu/ Ako natjecatelj ne priloži privolu prijava neće biti pravovaljana.

Radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana. Odabrani radovi bit će objavljeni na web stranicama Muzeja anđela i poslije u tiskanom izdanju.

Bit će dodijeljene tri ravnopravne nagrade u iznosu od po 2.000,00 kn. Muzej anđela dodijelit će i posebnu, Marijinu nagradu (rad slikara Željka Prsteca). 

Ove godine je prvi puta žiri pozvao troje autora: Miroslav Kirin, Ivana Rogar, Darija Žilić, koji ravnopravno sudjeluju na natječaju.

Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, u listopadu, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, kad će autori i čitati priče.

Rok za predaju rada je 1. srpnja 2020. Radove dostaviti na adresu:
Muzej anđela, 42 000 Varaždin, Ul. Stjepana Vukovića 15, s naznakom "Natječaj za kratku priču"

Natječaj podupire Grad Varaždin u okviru javnih kulturnih potreba.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci