Skulpture Nikole Vudraga moći se razgledati na Špancirfestu

Grad Varaždin/vv | 9.8.2023. u 13:10h | Objavljeno u Društvo

Monumentalni opus Heraklovi zadaci i Iron Maiden

U varaždinskom gradskom parku, Šetalištu Vatroslava Jagića, kraj kazališta, od 17. kolovoza do 3. rujna bit će izloženo desetak skulptura poznatog varaždinskog umjetnika Nikole Vudraga.

Izložba skulptura iz njegovog monumentalnog opusa “Heraklovi zadaci” te popularne mrežaste glave “Iron Maiden” bit će otvorena u četvrtak, 17. kolovoza, u 19 sati, na terasi Park Boutique Hotela.

vudrag 2

vudrag 1

vudrag 3

vudrag 4

Nikola Vudrag spada u red najpoznatijih i najaktivnijih aktualnih umjetnika u Hrvatskoj. Nedavno je skulptura Nikole Vudraga Iron Maiden – Čelična djeva prodana na dobrotvornoj aukciji u Varšavi za rekordnih 712 000 eura, čime je varaždinski umjetnik postao vijest u hrvatskim i svjetskim medijima.

U svom varaždinskom ateljeu Nikola neumorno stvara, pa je tako na nedavnom prijemu u Gradskoj vijećnici, kada su mu gradski dužnosnici čestitali na tom velikom uspjehu, dogovorena realizacija i pomoć Grada Varaždina za postavu izložbe u parku koju će moći razgledati i brojni posjetitelji Špancirfesta.

vudrag 5

vudrag 6

Postavu skulptura u Varaždinu Nikola Vudrag također će iskoristiti za pripremu vizualnih materijala potrebnih za izložbe koje slijede u Sologni kod Pariza ove godine, 2024. godine u Europskom kulturnom centru u Veneciji te Saatchi Gallery u Londonu.