Mladi tehničari Varaždinske županije ponovno među najboljima

vv | 12.6.2024. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Na 66. natjecanju mladih tehničara Hrvatske od 3. do 6. lipnja u Segetu Donjem kod Trogira. sudjelovalo je i 19 učenika viših razreda s područja Varaždinske županije.

Ponovno su, kao i prošle godine, ostvarili vrlo zapažene rezultate u svih 12 kategorija tehničke kulture u kojima su se natjecali. Osvojili su pored ostalih tri prva mjesta,dva druga, dva četvrta, po jedno peto i šesto mjesto, te po dva sedmo i deseto mjesto.Na taj način od 19 natjecatelja, njih čak 13, osvojilo je jedno od prvih deset mjesta u vrlo jakoj konkurenciji od preko 250 mladih tehničara iz svih županija.

Prva mjesta osvojili su Vinka Fištrek iz robotike (I. OŠ Varaždin, mentor Ivica Kolarić), Gabrijel Kraljić iz robotskog spašavanja žrtve (VI. OŠ Varaždin, mentori Marko Martinec i Ivica Kolarić), te Goran Podbojec iz robotskog spašavanja žrtve (I. OŠ Varaždin, mentor Ivica Kolarić).

Petar Kukec (OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, mentor Ivica Kolarić) osvojio je drugo mjesto iz robotike. Drugo mjesto osvojio je i Ivano Šagi iz radiokomunikacije (OŠ Ludbreg, mentori Đurđa Kladić i Slobodan Popović).

Na četvrto mjesto plasirali su se Dino Furjan iz robotike (VI, OŠ Varaždin, mentori Marko Martinec i Ivica Kolarič), te Anđelo Bačani iz automatike (OŠ Ludbreg, mentori Đurđa Kladić i Dragutin Gerić).

Peto mjesto pripalo je Lauri Zagorec iz graditeljstva (OŠ Radovan, mentor Kristina Špoljar Petrović).

Šesti je Bruno Tomašković iz obrade materijala (VI. OŠ, mentor Marko Martinec).

Sedmo mjesto zauzeli su Matej Šprem iz elektrotehnike (OŠ Franje Serta Bednja, mentor Davor Hojski) i Vito Ivanušić iz automatike (II. OŠ Varaždin, mentori Miroslav Kukec i Darko Tomašek).

Spomenimo još da su deseta mjesta osvojili Niko Panić iz elektrotehnike (OŠ Cestica, mentor Katica Erlih) i Iris Lekić iz modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina (III. OŠ Varaždin, mentor Ines Brckan).

Ovim rezultatima mladi tehničari Varaždinske županije i nadalje su među najboljima u Hrvatskoj.

IMG-52d7878c522d43f2848ec458e05f4c62-V.jpg

IMG-941741f5b5200f875af98c2ba5c0a9d5-V.jpg