Mladi likovnjaci iz Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost predstavljaju svoje radove Foto: VANIMA

Mladi likovnjaci iz Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost predstavljaju svoje radove

Varaždinske vijesti | 14.5.2022. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Jedna u nizu zanimljivih izložbi koje u galerijskom prostoru podruma Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu organizira Filmsko- kreativni studio VANIMA, bit će otvorena u ponedjeljak 16. svibnja.

Ovog puta je uz VANIMU organizator izložbe Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, a svoje će stvaralaštvo predstaviti polaznici Centra, mladi daroviti likovnjaci s našeg područja.

Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost što već nekoliko godina djeluje u okviru Centara izvrsnosti Varaždinske županije, mjesto je rada s darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola koji pokazuju sklonost likovnoj kulturi, crtanju, konstruiranju i dizajnu. Ove godine centar polazi četrdesetak polaznika u 6 grupa. Devetoro mentora, a riječ je o vrsnim likovnim pedagozima, mahom zaposlenim u varaždinskoj Srednjoj strukovnoj školi, radi s talentiranim učenicima od 2. do 8. razreda osnovne škole, te od 1. do 4. razreda srednje škole.

Na izložbi će biti zastupljeni najbolji radovi svih polaznika u svim tehnikama koje su prošli kroz 40 radnih sati u grupama starijih osnovnoškolaca i srednjoškolaca te 20 radnih sati u grupama mlađih osnovnoškolaca.

Izložba radova u galerijskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4, bit će prilika da učenici široj javnosti predstave svoj talent i vještine. Istovremeno će u istom prostoru biti održana završna ceremonija dodjele potvrda o radu u Centru izvrsnosti za likovnu umjetnost u ovoj školskoj godini.

vanima_likovna_kultura_12052022_2.jpg

vanima_likovna_kultura_12052022_3.jpg

vanima_likovna_kultura_12052022_1.jpg

vanima_likovna_kultura_12052022_4.jpg