Mladi lideri iz cijele Hrvatske sudjelovali na konferenciji u Ludbregu

V.M./Varaždinske vijesti | 24.1.2017. u 14:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Osnovnoj školi Ludbreg, od 20. do 22. siječnja, održavala se nacionalna konferencija "Leaders of tomorrow" koju organizira organizacija mladih AIESEC.

Konferencija je okupila članove izvršnih odbora iz 6 lokalnih odbora, Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Pule, te njihove projekt menadžere. Kroz tri dana radionica i predavanja radilo se na znanju i vještinama potrebnim za vođenje lokalnih odbora i provedbu širokog spektra aktivnosti predviđenih za ovu godinu.

Lokalni odbor AIESEC Varaždin bio je domaćin ove konferencije, a organizacijski tim pod vodstvom Anamarije Igrec činili su Petra Lončar, Ana Katarina Kolarić, Ines Kovačić, Tomislav Jukica, Karla Vlašić te Larisa Borovec.

Ova konferencija je specifična jer je smještena u vrijeme izmjene mandata članova izvršnih odbora, pa će trenutni predsjednici i potpredsjednici funkcija dati sve od sebe kako bi uspješno sve poslove prenijeli na novoizabrane voditelje svih funkcija za budući mandat, od čega i dolazi sam naziv konferencije.

Prvog dana konferencije se održavao izbor budućeg predsjednika AIESEC-a Hrvatske, a izabran je Egipćanin Youssef Sherif.
Na kraju drugog dana konferencije podijeljene su nagrade za rad lokalnih odbora kroz cijelu 2016. godinu, a nagradu za najbolji lolalni odbor je dobio Osijek i ponosan predsjednik Zvonimir Obradović.

Ivona Palko iz Osijeka je dobila nagradu za rad u funkciji Ljudskih resursa, a pošto joj je ovo bila posljednja konferencija kao članici, cijeli događaj joj je od posebne važnosti.

- Prvi put sam u Ludbregu, a ovo mi je 6. ili 7. konferencija u Hrvatskoj. Organizatori, škola, hrana i domaćini su bili prekrasni, a na kraju sam dobila i priznanje za svoj trud i rad. Od radionica bih istaknula predavanje o tome što raditi nakon što izađemo iz AIESEC-a, kako planirati daljnju karijeru i zašto je važno istaknuti se u okolini u kojoj svaka druga osoba ima diplomu - istaknula je Ivona Palko.

Na konferenciji je kao pozvani predavač sudjelovao i AIESEC alumni Danijel Dadović, koji je podijelio iskustvo što se tiče razvoja karijere te razvijanja daljnjeg plana na temelju novih vještina i vrijednosti koje osoba izgradi tijekom bogatog AIESEC iskustva.

Hrvoje Rubeša, kojemu je ovo bila druga konferencija u AIESEC-u, je budući potpredsjednik za Poslovni razvoj i financije u Splitu.

- Meni je ova konfererencija donijela nova poznanstva sa Zagrebom i Varaždinom, što nisam imao prije, a sad se doma vraćam zajedno s kolegama iz Pule i Rijeke. Organizacija bila super, radionice su bile odlične, a panelisti jako dobri što me inspiriralo i napunilo motivacijom, pa jedva čekam iduću konferenciju - istaknuo je Rubeša.

Temeljni cilj AIESEC-a jest stvaranje lidera dobivajući praktično razvojno iskustvo u profesionalnom okruženju i realnim situacijama.

Organizirajući projekte tijekom cijele godine te radeći u timovima i funkcijama poput marketinga, ljudskih resursa, financija ili prodaje, članovi AIESEC-a dobivaju važne kompetencije i postaju konkurentni na tržištu rada istovremeno ostvarujući pozitivan utjecaj na društvo kroz organiziranje socijalno odgovornih projekata.

DSC_0435.JPG

DSC_0485.jpg

DSC_0546.JPG

nagrade.jpg

rad.jpg