Mladež varaždinskog HDZ-a i ove je godine predala vrijednu donaciju Udruzi "Spas" Foto: HDZ Varaždinske županije

Mladež varaždinskog HDZ-a i ove je godine predala vrijednu donaciju Udruzi "Spas"

Varaždinske vijesti | 20.1.2024. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Mladež HDZ-a Varaždinske županije već tradicionalno u ovo doba godine vrijednom donacijom Udruzi za zaštitu životinja "Spas" obraduje četveronožne ljubimce.

Kako bi životinjama olakšali ove zimske dane, donaciju koja se sastojala od hrane, deke, konzerve i ostalih potrepština, ispred Mladeži HDZ-a uručili su potpredsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednica Mladeži HDZ-a Općine Vinica, Melani Gavrić te Josip Pokorny, tajnik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina.

Kako je s ponosom istaknula potpredsjednica Županijskog odbora, Melani Gavrić, članovi Mladeži HDZ-a svake godine s ljubavlju doniraju Udruzi za zaštitu životinja "SPAS".

- Naša posvećenost podršci životinjama u nevolji odražava našu duboku humanost i želju za stvaranjem boljeg svijeta. Ova zajednička inicijativa pokazuje snagu solidarnosti i čini nas graditeljima pozitivnih promjena. Nastavljamo zajedno, srcem u srcu, pružati pomoć onima koji je najviše trebaju, a to su baš oni. Hvala našim članovima i svima koji se pridružuju ovoj nesebičnoj misiji, nama malo, a njima puno. Vodite se izrekom “Udomi ne kupuj" i svijet će biti bolje mjesto za sve – rekla je Gavrić te posebno zahvalila i predsjedniku HDZ-a Varaždinske županije, Anđelku Stričaku na potpori u svim inicijativama Mladeži.

Predsjednik varaždinskog gradskog HDZ-a, Josip Pokorny, rekao je kako se radi o tradicionalnoj akciji Mladeži HDZ-a.

- To je jedna od naših glavnih akcija jer želimo ukazati cijelom društvu i zajednici da je važno da se udomljuju životinje, a ne da se kupuju. Želimo pomoći svim životinjama koje su tu smještene te ujedno apelirati na sve koji imaju životinje da ih za vrijeme godišnjih odmora ne napuštaju, nego da odgovorno brinu za tu životinju – poručio je Pokorny te dodao kako je "na nama ljudima odgovornost da budemo dobri prema životinjama i ljudima".

- Nadam se da je ova akcija bar mali doprinos, mala pomoć Udruzi Spas i životinjama. Naravno, Udruzi ćemo nastaviti pomagati, kao i svim ostalim udrugama na području županije kojima je potrebno. Onima koji su u potrebi, uvijek smo bili u dispoziciji i biti ćemo i dalje – rekao je Pokorny također zahvalivši predsjedniku Županijske organizacije Anđelku Stričaku na kontinuiranoj podršci.