Jer nije stigao predstaviti jednu po jednu, Mladen Pavković predstavio čak 10 knjiga!

VV / M. Pišković | 7.11.2021. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

U velikoj dvorani Varaždinske županije u Varaždinu, održano je predstavljanje 10 knjiga novinara, književnika i publicista Mladena Pavkovića.

Ovo je prvi puta da je netko na jednoj promociji predstavio tako veliki broj knjiga, a autor se odlučio na ovaj neobičan korak iz razloga što nije bilo mogućnosti da „svaki čas“ predstavi jednu po jednu.

- Ove su knjige nastajale godinama, ali nije bilo prigode da ih se i objavi. No, „zahvaljujući“ pandemiji i naravno drugim okolnostima, knjige su tijekom proteklih mjeseci relativno brzo ugledale svjetlost dana. S obzirom da i dalje manje-više ne će biti mogućnosti da ih se tako brzo predstavit onda je bio najbolji način da ih se prikaže na jednom mjestu, na jednoj promociji – rekao je Pavković te dodao da prihod od prodaje knjiga ide u humanitarne svrhe, tj. za stradale u potresu u Sisačkoj biskupiji.

A, evo i koje knjige je autor predstavio varaždinskoj čitalačkoj publici: „Razgovori s akademikom Josipom Pečarićem“, (drugo izdanje), „Junakinje Domovinskoga rata“, fotomonografiju „Braća Stolnik“, „Zbrda-zdola ili tako je govorio Igor Mandić“, „Iz arhive Općinskog komiteta SK“, „Optimist, ali teški realist“ (don Anđelko Kaćunko), „Razgovori Mladena Pavkovića s Antunom Gustavom Matošem“, antologiju pjesama „Najljepše su oči moje majke“, „Najkraće priče iz Domovinskog rata“ te monografiju koju je s naslovom „Mladen Pavković“ priredio i uredio akademik Josip Pečarić.

Činjenica je da se malo tko može pohvaliti ovakvim publicističko-književnim opusom, koji je pretežno objavljen u nakladi UHBDR9. i Ogranka Matice Hrvatske.

-Često me pitaju, koliko sam dosad objavio knjiga, snimio dokumentarnih filmova ili organizirao izložbi na temu Domovinskoga rata. Nikad ne znam na to odgovoriti, kao ni na činjenicu zašto općine, gradovi i županije imaju sve manje želje i volje da pomognu izdavanje i organiziranje ovakvih projekta. Pored toga, prava je misterija, kako to da je dosad objavljeno nekoliko tisuća knjiga na temu stvaranja hrvatske države, a da tih knjiga gotovo i nema na policama u knjižarama, a još manje u školskim i inim knjižnicama, u kojima uglavnom prevladavaju romani ili zbirke pjesama (svaka čast izuzecima) ala „nebo gore, zemlja dolje“ – čuli smo na promociji.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci