Mjesec Muzeja Međimurja: Dan otvorenih vrata i izložba u Šenkovcu i Starom gradu

| 21.5.2024. u 11:10h | Objavljeno u Društvo

U četvrtom tjednu mjeseca svibnja, kada se slavi Mjesec Muzeja Međimurja povodom 70. rođendana odvit će se dva događanja.

U srijedu 22. svibnja 2024. od 10 do 18 sati održava se Dan otvorenih vrata arheološkog kompleksa svete Jelene u Šenkovcu. Stručna predavanja o povijesti kompleksa održat će viša kustosica, arheologinja Branka Marciuš u tri navrata, u 12, 15:30 i u 17 sati.

web_mmc_svibanj_arheoloski_kompleks-01.jpg

U petak, 24. svibnja u 19 sati održat će se otvorenje izložbe „Stari grad Čakovec – naš dom“ autora Zlatka Bacingera. Ovom izložbom Muzej Međimurja Čakovec odaje počast svim stanarima koji su kroz prošla stoljeća, bilo privatno, bilo kao javne ustanove, živjeli u prostorima Starog grada u Čakovcu, s posebnim osvrtom na njegove stanare, od grofa Čaka i ostalih plemićkih rodova do običnih građana koji su u njemu pronašli svoj dom. Na ukupno sedamnaest panoa izložit će se isto toliko zasebnih razdoblja Staroga grada, svako na svoj način karakteristično s obzirom na stanare i događaje koji su obilježili pojedine epohe, kao i druge posebnosti tog vremena.

Izlozba_Stari_grad_-_nas_dom.jpg