Mjerenje šećera u krvi na varaždinskom Korzu

vv | 12.11.2016. u 09:47h | Objavljeno u Društvo

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, varaždinsko Društvo za zaštitu od dijabetesa priređuje na prostoru Varaždinske županije niz mjerenja šećera krvi, kao i savjetovanja bolesnika o prehrani, regulaciji šećerne bolesti, sportskim aktivnostima uz šećernu bolest, a završnu akciju održava danas, 12. studenog, na varaždinskom središnjem trgu od 9 do 13 sati.

-Kroz ovu akciju predviđamo izmjeriti više od 1.500 vrijednosti šećera u krvi, ITM i besplatni savjeti o prehrani u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, Medicinskom školom Varaždin, Medicinskom školom Maruševec te članovima Društva, veli Antonija Brlek, predsjednica DZDV, koja poziva na varaždinsko Korzo, odnosno ispred zgrade FOI-a, bez obzira na kišovito vrijeme.

Svjetski dan dijabetesa, kako dodaje, obilježava se od 2014.  do ove godine uz poruku «Zdrav život i dijabetes» odabranu od Međunarodne dijabetičke federacije, a za  ovu je godinu odabrani i slogan „Pogledaj dijabetes u oči – djeluj danas i promijeni sutra“.

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti „Klub dijabetičara Ludbreg“, koji je otvoren prošlog mjeseca na  inicijativu dr. Dragice Lukić koja ga i vodi, priređuje predavanje dr. Vesne Šimegi Đekić o dijabetesu. Predavanje će biti  u ludbreškom hotelu Amalia, Trg svetog Trojstva 26, 23.studenog s početkom u 17 sati, i to uz prigodan domjenak i druženje.