Mirko Kramberger novi predsjednik Husarske garde Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

Mirko Kramberger novi predsjednik Husarske garde Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 13.10.2021. u 16:58h | Objavljeno u Društvo

Na održanoj izbornoj skupštini Husarske garde Varaždinske županije, dugogodišnji član Mirko Kramberger izabran je za predsjednika, dok će funkciju potpredsjednika vršiti Tomislav Pajtlar, Jurica Cikač je izabrani za tajnika, a Mihael Negovec ostaje zapovjednik garde.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te Renata Skoko, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Novoizabrani predsjednik Husarske garde Kramberger je u svom obraćanju istaknuo kako mu je izrazita čast i ponos biti na čelu garde koja je jedan od simbola Varaždinske županije.

- Husari su svugdje prepoznatljivi, svojim nastupima plijenimo pozornost i na taj način promoviramo Županiju, ali i čuvamo našu bogatu tradiciju. Zahvaljujem se županu na dosadašnjoj suradnji i podršci i ne sumnjam da će ona i dalje biti na visokoj razini. Osim nastupa i sudjelovanja u protokolarno-ceremonijalnim događajima moramo poraditi na pridobivanju novih članova te na obnovi uniformi. Jača suradnja s ostalim povijesnim postrojbama je jedan od prioriteta – rekao je Mirko Kramberger.

Čestitavši novome vodstvu župan Anđelko Stričak koji je po statutu i nadzapovjednik garde rekao je kako su husari u povijesti bili najodvažniji i najhrabriji ljudi svojega doba, a danas nam husari služe kao svojevrsni podsjetnik na našu bogatu povijest, ali i kao atrakcija mnogim domaćim i stranim turistima.

- Rad i aktivnosti u udrugama treba posebno cijeniti jer je u to utkano slobodno vrijeme svakog člana. Hvala našim husarima na vremenu kojeg izdvajaju za promociju Županije, a naša pomoć i podrška nije upitna. Na području Varaždinske županije imamo nekoliko povijesnih postrojbi i sve one služe na ponos svima nama. Kao najstarija hrvatska županija zaista se imamo čime ponositi te je na nama da našu ponekad burnu, ali bogatu povijest poštujemo. Upravo nas članovi Husarske garde svojim aktivnostima, poglavito jahačkim podsjećaju na to bogatstvo - rekao je župan te svim članovim zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Napomenimo, kako Husarska garda upisuje nove članove pa se svi zainteresirani mogu javiti zapovjedniku Mihaelu Negovcu na broj mobitela: 098-900-3647.

131021_Skupstina_Husari__1.jpg

131021_Skupstina_husari_2.jpg

131021_Skupstina_husari_3.jpg

131021_Skupstina_husari_4.jpg

131021_Skupstina_husari_5.jpg

131021_Skupstina_husari_6.jpg