Microsoft Hrvatska i FOI udružuju snage: digitalne vještine donijet će bolje poslovne prilike za studente FOI-ja Foto: Krešimir Đurić/FOI

Microsoft Hrvatska i FOI udružuju snage: digitalne vještine donijet će bolje poslovne prilike za studente FOI-ja

VV | 26.5.2021. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Fakultet organizacije i informatike (FOI) se pridružuje Microsoftovoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina te će studenti, profesori i nenastavno osoblje FOI-ja moći besplatno steći ili usavršiti svoje digitalne vještine putem online programa učenja dostupnih putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learninga.

FOI će omogućiti svojim studentima da određene nastavne cjeline i ishode učenja na više predmeta ostvare uz potporu izuzetno kvalitetnih digitalnih materijala Microsofta koji integriraju stručno znanje i iskustvo stručnjaka na inovativan, stručan i interaktivan način. 

- Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina dobila je i svoju lokalnu inačicu u suradnji s hrvatskim obrazovnim institucijama. Veseli nas što je FOI prepoznao našu inicijativu i što će svojim studentima omogućiti učenje uz pomoć naših materijala te ih tako pripremiti za tržište rada. Dodatno studenti mogu nadograditi svoje znanje i steći Microsoft certifikate koji su međunarodno priznati širom svijeta. Istraživanja su pokazala da certifikati olakšavaju pronalaženje posla, prelazak na višu poziciju unutar tvrtke i omogućavaju bolju plaću za rad - istaknula je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska. 

NBR_TS_KTP.jpg

U Hrvatskoj je tijekom devet mjeseci trajanja inicijative Microsoft certifikate steklo 646 osoba, što Hrvatsku pozicionira na visoko, 3. mjesto unutar regije Srednje i Istočne Europe u kojoj su 24 zemlje. 

FOI već godinama razvija jedinstven obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i digitalnih inovacija s poslovnim aspektima struke, čime studentima omogućuje prepoznatljivu kvalitetu na tržištu rada koju već tijekom studiranja prepoznaju poslodavci. Uključivanje stručnjaka iz prakse u nastavu, rad na projektima sa studentima, radionice i akademije u suradnji s partnerima iz IT industrije, svakodnevica su studiranja na FOI-ju. FOI u svom nastavnom procesu veliki prioritet stavlja na obveznu stručnu praksu studenata na svim razinama studija te na project based learning kao i work based learning (WBL) (učenje temeljeno na radu) u suradnji s tvrtkama partnerima.
- Obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada osnova je dugoročnog i kvalitetnog odnosa koje FOI njeguje s poslodavcima. IT tvrtke partneri FOI-ja sudjeluju u kreiranju studijskih programa kao i u njihovom izvođenju. Upravo na tom tragu, FOI je uspostavio suradnju s Microsoftom Hrvatska kako bi svojim studentima omogućio dodatnu edukaciju i certificiranje, što svakako daje dodanu vrijednost našoj instituciji i uvelike doprinosi našem cilju - rekla je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep. 

Katarina_Tomicic_Pupek.jpg

Studenti će u sklopu više predmeta imati mogućnost odabrati nastavnu cjelinu koja je pokrivena određenim digitalnim materijalom Microsofta te certifikatom i tako samostalno oblikovati svoj "put učenja“ (learning path) kroz predmet. FOI će mogućnosti besplatnog online učenja komunicirati i FOI alumnijima i svi drugim zainteresiranim članovima FOI zajednice.

Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina pokrenuta je u ljeto 2020. godine kao odgovor na javnozdravstvenu krizu i promjene na tržištu rada uzrokovane krizom, zbog kojih je velik broj ljudi širom svijeta ostao bez posla. Microsoft Hrvatska u ožujku 2021. pokrenuo je lokalnu inicijativu koja nadopunjava mogućnosti online učenja mentoriranjem, radionicama i webinarima u organizaciji hrvatskih obrazovnih institucija, kako bi se hrvatskim polaznicima pružile dodatne opcije cjeloživotnog učenja i stjecanja digitalnih vještina.

 

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci