Udaraljkaš Muškinja „udara“ od Bacha do metala

| 28.11.2016. u 18:26h | Objavljeno u Društvo

Solo koncerti na udaraljkama pravi su raritet pa su se svi koji su u srijedu bili na koncertu poznatoga hrvatskoga udaraljkaša Stanislava Muškinje u Centru za mlade (CZM) u Varaždinu kući vratili prepuni dojmova. „Ovo je vrh!“, „Milozvuk i poslastica!“, neki su komentari nakon nastupa, a i sam Stanislav nosi dojmove s nastupa.

Suradnja s orkestrima

- Dojmovi s nastupa su izvrsni, drago mi je što u Varaždinu konačno postoji mjesto u kojem se mogu održavati razna kulturna događanja, što se vrlo lako može dogovoriti nastup i što je kvaliteta nastupa u umjetničkom smislu najbitnija stvar. Izvrsno je bilo svjetlo i način na koji je Petar Eldan pratio koncert me oduševio – rekao je poznati udaraljkaš.
Stanislav je glazbenik koji na udaraljkama može svirati sve: od metala do Bacha. Naime, bio je bubnjar u nekoliko metal bendova, a vjerojatno nema ozbiljnijeg orkestra u Hrvatskoj s kojim nije surađivao: Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom, hrvatskim, varaždinskim i riječkim komornim orkestrom...

Kultura kao hrana

Što se tiče varaždinskog nastupa, kaže da zahvaljuje udruzi Gllugl i obitelji Eldan, koji vode Centar za mlade.
- Ljudi, idite na predstave i koncerte, podržite Gllugl, ljudi su o svom trošku pokrenuli kulturu iz potrebe za umjetnošću i kulturom, jer su jednako bitni kao hrana i zrak - smatra.
Inače, Stanislav Muškinja radi u Glazbenoj školi u Varaždinu. Kaže da je sa suprugom pokušao i živjeti u Varaždinu, ali nije išlo.
- Jednostavno nema sadržaja koji bi nas privukli da živimo ovdje. Glazbenoj školi u Varaždinu svaku pohvalu dajem, to je najbolja glazbena škola u Hrvatskoj - zaključuje.