Menocure u Varaždinu: Kako doći do potrebnih savjeta i pomoći o perimenopuzi i menopauzi?

| 28.2.2024. u 10:27h | Objavljeno u Društvo

Ne znate gdje dobiti točne i pouzdane odgovore na vaša pitanja i dileme vezane uz perimenopuzu i menopauzu? Pridružite se panelu "Menocure u Varaždinu" koji će se održati ove subote, 2. ožujka, u 10 sati kod Park Boutique Hotela. Tema premenopauze i menopauze postaje sve aktualnija i pobuđuje veliki interes. Ovo je važno razdoblje za svaku od žena, koje sa sobom donosi i priličan broj različitih izazova. Asja Petersen, idejna je začetnica projekta Menocure. Uz poznate lječnice dr. Sanje Toljan, vlasnice poliklinike Orlando i dr. Martine Jerbić vlasnice poliklinike Nanna, prošle godine su održana dva velika predavanja na temu žena u perimenopauzi i menopauzi.

- Projekt Menocure sam pokrenula iz više razloga. Prolazeći kroz period perimenopauze sam shvatila da sam prepuštena sama sebi i
da ne mogu doći do potrebnih savjeta i pomoći. To je bio početak moje ideje o ovakvoj vrsti projekta. no, trenutak kad sam krenula u akciju je bio nakon razgovora s jednom novinarkom koja me zamolila da sudjelujem u emisiji o menopauzi. Silno mi se zahvaljivala kad sam pristala, pa sam je pitala zašto mi je toliko zahvalna. Odgovor me toliko iznenadio da sam znala da ću nešto poduzeti. Naime, lakše je bilo naći žene žrtve silovanja koje bi podijelile svoje priče nego žene koje bi govorile o menopauzi. I na kraju, želim da se izbriše stigma žene u toj dobi koja se prikazuje kao stara, ocvala, nervozna i neuravnotežena. Projekt menocure je tu s svrhom da pomogne ženama da dođu do točnih, provjerenih informacija. Praktični, stručni savjeti. Iskreni razgovori. Sve to i još mnogo toga je projekt menocure - istaknula je Petersen.

19d30ede-9f07-4d60-bb56-a964a0c8f462_1.JPG

ab07876e-3e59-4df8-b73b-a0ac25c0bd18_1.JPG