Memorijal Jurica Murai: Predstavljen CD "J. S. Bach - Dvoglasne i troglasne invencije" Katarine Krpan Foto: Glazbena škola Varaždin

Memorijal Jurica Murai: Predstavljen CD "J. S. Bach - Dvoglasne i troglasne invencije" Katarine Krpan

Varaždinske vijesti | 12.5.2022. u 09:11h | Objavljeno u Društvo

Drugi dan Međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix poznata zagrebačka umjetnica i pijanistica Katarina Krpan varaždinskoj je publici predstavila svoj CD „J. S. Bach: Dvoglasne i troglasne invencije“ s poznatim skladbama edukativne namjene koje stoljećima nadahnjuju glazbene i glasovirske pedagoge, ali i reproduktivne glazbene umjetnike.

Invencije je moguće promatrati pojedinačno i za pedagoške, instruktivne namjene, ali i u cjelini, na način vrhunski oblikovane umjetničke skladbe.

Katarina Krpan zarana se uvrstila među vodeće hrvatske koncertne umjetnike priredivši niz zapaženih recitala, nastupa uz simfonijske i komorne orkestre te večeri komorne glazbe. O njezinu nemalom međunarodnom ugledu svjedoče pozivi renomiranih festivala kao i brojni koncerti održani u velikim glazbenim središtima Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Afrike.

Pored nastupa ostvarenih uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, koncertirala je i s brojnim inozemnim orkestrima. Na koncertnom podiju nastupala je pod vodstvom najistaknutijih hrvatskih dirigenata, ali je u domovini i svijetu isto tako surađivala s inozemnim dirigentskim uglednicima. Zavidan tonski arhiv Katarine Krpan sadrži brojne studijske snimke ostvarene za najznačajnije hrvatske, švicarske i talijanske radio-televizijske kuće, ali i nekoliko kompaktnih ploča realiziranih za domaće i inozemne diskografske etikete.

U dosadašnjoj aktivnosti glazbenica je uz intenzivnu umjetničku karijeru u zemlji i inozemstvu razvila i onu pedagošku te pokazala izrazit smisao za odgoj mladih glazbenika, posebno posvećujući pozornost njihovu sveobuhvatnom obrazovanju.

Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix traje do nedjelje 15. svibnja kada će se održati završni koncert i svečana podjela nagrada pobjednicima natjecanja.

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 18.00 sati, a svi koji neće biti u mogućnosti prisustvovati koncertu, koncert će moći pratiti na službenoj YouTube i Facebook stranici Glazbene škole u Varaždinu.

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_1.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_2.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_3.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_4.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_5.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_6.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_7.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_8.jpg

Katarina_Krpan_promocija_CDa_11052022_9.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci