Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass Foto: VV arhiva

Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass

Varaždinske vijesti | 7.4.2019. u 10:15h | Objavljeno u Društvo

Glazbena škola u Varaždinu ove godine organizira 4. međunarodno natjecanje puhača – Varaždin Woodwind & Brass. Gotovo 600 mladih puhača iz osam zemalja svijeta okupit će se u Glazbenoj školi u Varaždinu već u ponedjeljak 8. travnja, kada nas očekuje otvorenje i prvi dan natjecanja.

Sve do 17. travnja mladi će se puhači predstavljati članovima žirija koji sačinjavaju vrhunski glazbeni pedagozi. Mnogobrojni je žiri sastavljen od vrhunskih glazbenika iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Mađarske, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine i Španjolske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

- Iznimno velik broj kandidata samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim puhačima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri. U Glazbenoj školi u Varaždinu dani koji slijede bit će ispunjeni zvukovima puhačkih instrumenata, a vjerujemo da će samo natjecanje još jednom doprinijeti promoviranju puhačke glazbe, razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika i međunarodne kulturne suradnje - ističu iz Glazbene škole.

Natjecanje Varaždin Woodwind & Brass završava 17. travnja kada će se održati finale natjecanja, ali i završni koncert ponajboljih mladih puhača uz dodjelu nagrada.