Međunarodni dan rijeke Drave: "Dan na Dravi" zbog najavljene kiše prebačen na 24. rujna Foto: Udruga

Međunarodni dan rijeke Drave: "Dan na Dravi" zbog najavljene kiše prebačen na 24. rujna

Varaždinske vijesti | 16.9.2022. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Zbog najave kišnog vremena za subotu, 17. rujna, obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave pod nazivom "Dan na Dravi", prebačeno je na sljedeću subotu, 24. rujna.

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina redovito obilježava Međunarodni dan rijeke Drave, a ove će godine organizirati prezentaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti s još osam udruga, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Organizacijom petog "Dana na Dravi", koji će se održati 24. rujna na prostoru Dravskog kupališta i u Dravskoj park šumi, Udruga Drava obilježit će Međunarodni dan rijeke Drave i promovirati nordijsko hodanje kao jedan od najzdravijih i najjeftinijih oblika rekreacije.

Okupit će i druge udruge i klubove koji za svoje aktivnosti koriste područje rijeke Drave: Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin Varaždin, Kajak kanu klub Varaždin, Trkački klub Marathon 95, Brdsko biciklistički klub ASI Varaždin, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub Sjever Varaždin.

Program "Dana na Dravi" počet će u 10 sati i potrajati do 13 sati.

dan_na_dravi_Plakat_Drava_2022-novi-datum.jpg