Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Bolje razumijevanje i ostvarivanje svih prava

VV | 3.12.2020. u 13:46h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organizirao snimanje kratkog videa kojim se afirmativnim prikazom njihove uključenosti u zajednicu i svakodnevni život daje podrška svim osobama s invaliditetom. Grad Varaždin dosad je svake godine 3. prosinca obilježavao Međunarodni dan osoba s invaliditetom prigodnim programom koji se nažalost ove godine radi epidemiološke situacije ne može održati. Videom se želi u široj društvenoj zajednici, na drugačiji način, ali s istom porukom, postići bolje razumijevanje i ostvarivanje svih prava koje imaju osobe s invaliditetom.

U snimanju videa su sudjelovali: Udruga apstinenata Varaždinske županije "Hrabrost", Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Udruga za odrasle osobe s autizmom "Plavo srce", "Sunce" Varaždin udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem, MAMMAE KLUB VARAŽDIN Udruga žena oboljelih na dojku, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, Udruga savjetovališta "Uz tebe sam", Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije i Centar za pružanje usluga u zajednici Varaždin.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca obilježava se od 1993. godine. U svijetu više od milijardu ljudi ima neki oblik invaliditeta, a više od 100 milijuna osoba s invaliditetom su djeca. U Hrvatskoj živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a to je 12% ukupnog stanovništva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci