FOTO Međimurske strukovne škole ponovno u samom vrhu – na najvećem natjecanju srednjoškolci osvojili 3 zlata, 3 srebra i 1 broncu

Varaždinske vijesti | 8.6.2022. u 12:54h | Objavljeno u Društvo

Međimurski učenici ponovno su potvrdili da su u samom vrhu hrvatskog obrazovanja te su na najvećem strukovnom natjecanju u ovom djelu Europe, „WorldSkills Croatia 2022“, osvojili čak tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju.

Natjecanje je održano u svibnju, a okupilo je učenike strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u 40 disciplina - od tradicionalnih struka poput frizera i kuhara do suvremenih poput administracije IT sustava i arhitektonske tehnologije, te interdisciplinarnih disciplina poput robotike.

„Impresivne su brojke iza ovog natjecanja - 360 najboljih učenika iz cijele Hrvatske, 200 škola, 500 mentora, 40 disciplina, a naši učenici ponovno su u samom vrhu. Veliki je to uspjeh ne samo za naše škole, već i za cijelo Međimurje.“, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je nagradio najuspješnije učenike i mentore te im poručio neka budu ponosni na svoje rezultate.

Iz Međimurske županije na ovogodišnjem natjecanju WorldSkills sudjelovalo je dvadesetak učenika iz 5 međimurskih srednjih škola, a Ekonomska i trgovačka škola Čakovec i ove je godine bila jedan od domaćina natjecanja, i to u čak dvije discipline - Prodajne vještine i Računovodstvo.

Međimurski srednjoškolci već tradicionalno postižu odlične rezultate na ovom natjecanju, a ove godine osvojili su tri prva mjesta, tri druga, jedno treće mjesto i četiri četvrta mjesta.

Čestitke učenicima uputila je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak koja je istaknula da su međimurske srednje škole još jednom potvrdile da su najbolje u Hrvatskoj. Prijemu su nazočili i ravnatelji srednjih škola Bosiljka Kukolić-Vinković, Dražen Blažeka, Damir Srnec, Tomislav Gregur i Vesna Stunković.

Iz Tehničke škole Čakovec, Marko Borković najbolji je u Hrvatskoj u kategoriji Izrada programskih rješenja pod mentorstvom profesora Krešimira Kočiša. David Herman i David Blažeka, učenici Tehničke škole Čakovec, također su najbolji u Hrvatskoj, ali u kategoriji Robotika uz mentorstvo profesora Marka Markulije. Tehnička škola Čakovec, uz dva zlata, može se pohvaliti i jednim srebrom – Filip Komar osvojio je drugo mjesto u kategoriji Strojarske tehnike uz mentorstvo Marijana Horvata.

Učenik Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Denis Jambrečić, pod mentorstvom profesorice Nikoline Drvenkar-Fučko najbolji je u Hrvatskoj u kategoriji Računovodstvo. Nikolina Vinko, učenica ETŠ-a, osvojila je drugo mjesto u kategoriji Prodajne vještine pod mentorstvom profesorice Sanje Koraj, dok je Evelin Vidmar u disciplini Poslovanja turističke agencije za koje ju je pripremala mentorica Zita Lajtman, osvojila 4. mjesto. 

Iz Graditeljske škole Čakovec, Mihael Tisaj i Mario Jantol u disciplini Zidarstvo pokazali su zavidne vještine i znanje te su osvojili drugo mjesto u državi uz pomoć mentora Zdravka Kolarića. Barbara Vinković osvojila je 4. mjesto u kategoriji Arhitektonske tehnologije pod mentorstvom Tatjane Vadas, dok je Vanja Modrinjak, također iz Graditeljske škole Čakovec, osvojio 4. mjesto u kategoriji Multimedija pod mentorstvom profesora Ivana Čondora.

Iz Gospodarske škole Čakovec, u kategoriji Cvjećarstvo učenica Lea Paska osvojila je broncu po mentorstvom profesorice Liljane Škrobar.

Odlična je bila i Marina Bogdan iz Srednje škole Prelog koja je u kategoriji Pomoćni kuhar i slastičar pod mentorstvom Slađane Herman osvojila 4. mjesto.

„Hvala našim profesorima i djelatnicima škola, hvala Županiji što ulaže u naše obrazovanje i nagrađuje naše uspjehe. Zahvaljujući velikom entuzijazmu koji naši profesori ulažu u nas pružaju nam se ovakve prilike kroz koje postižemo rezultate, a njihov taj trud i rezultati motivacija su nam za daljnje obrazovanje i napredovanje u struci.“, poručio je Marko Borković, učenik Tehničke škole Čakovec, najbolji u Hrvatskoj u kategoriji Izrada programskih rješenja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci