Međimurci ponovno pokazali veliko srce – održana humanitarna akcija "Radio gorice za Katružu" Foto: Međimurska županija

Međimurci ponovno pokazali veliko srce – održana humanitarna akcija "Radio gorice za Katružu"

Varaždinske vijesti | 29.9.2021. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

Protekle subote vinogradima gornjeg Međimurja prošla je vesela ekipa humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Brojni Međimurci i Međimurke ponovno su pokazali veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu ili novcu pomogli prikupiti sredstva koja će se usmjeriti onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je prije više od 20 godina. Iako su Međimurci već odavno poznati po svojoj velikodušnosti i spremnosti za pomoć potrebitima, Zaklada „Katruža“ svojim aktivnostima posljednja dva desetljeća okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije koji nesebično pomažu kako bi bili uz one kojima je to zaista neophodno.

Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitaciju, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti.

Već prije početka samog rada Zaklade organizirane su prve “Radio gorice za Katružu” u suradnji s Radijom 1 u koje se tijekom više od 20 godina uključio veliki broj podupiratelja Zaklade, vinogradara, vinara, berača, pjevača i svirača, a velika podrška nije izostala ni ove godine.

U ovogodišnjoj akciji je prikupljeno 800 kg grožđa i mošta, zatim 3.100,00 kuna i 20 eura. Donacije u grožđu, moštu i novcu darovali su: obitelj Čavničar, Ivan Podgorelec, Dušan Preiner, Denis Anušek, Josip Golub, Franjo Pintarić, Jasmina i Drago Novak, Krešo Posel, Anđelko Senčar, Radovan Škrobar, Dominik Posavec, Marija Vrbanec, Marijan Perger, Snježana Fegeš, Josip Gregorinčić, Ljubica i Franjo Levačić, Drago Trstenjak, Stjepan Lovrec, Silvestar Lovrec, Ljiljana i Stjepan Leček, Miro i Smiljana Špiranec, Franjo Kocijan, Darko i Mirjana Posavec, Željko Posavec, Biserka i Ivica Jurgec, Međimurski.hr, Filip Horvat i Matija Mezga, Zvonimir Lesar, Vesna i Željko Kofjač, Slavica Bogdan i Vilim Rudi, Josip Grivec, Ivan Pogorelec, Milan Belan, obitelj Holcinger, Robi Horvat, Mladen i Mirjana Perišić, Zlatko Leček, Gordana Molnar, Željko i Brigita Dobranić.

Za dobru atmosferu, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Skandal bend“ i Josip Sanjković Mitrica. Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač kamiona Josip Sršan Campi, Josip Vid i Petar Frančić, vozač autobusa Mario Sabol i ostali sudionici akcije: ekipa Radio 1 Enver Muminović Čevo, Dario Langus i Darko Kolarić, iz Zaklade Katruža: Emil Vibović, Danica Pongrac Krhač i Danica Holcinger, a akciju su podržali i Anita Strnišćak, Antonija Kocijan, Elena Govedić, Ivo Vurušić, Dejan Panić, Mirela Lukman, Stjepan Bratković, Valentina Langus i Sanja Koren.

Sponzori akcije bili su: Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec, Tekstilna galanterija Panić Pušćine, Mesnice Kiš Čakovec, Rudi Express Čakovec, Hava d.o.o. Ivanovec, Jamnica plus d.o.o.Beverages group Fortenova, Mišić Dejan Podbrest i Tekstil-Promet Mačkovec. Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore.

- Početak akcije bio je kod dragih prijatelja Katruže obitelji Čavničar iz Stanetinca, dok je akcija završila u Svetom Urbanu kod Željka Dobranića i Zlatka Lečeka. Zahvaljujemo svim sponzorima, vinogradarima, beračima te sudionicima akcije - veliko HVALA! - poručili su iz Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža”.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci