Medicinska škola Varaždin: S projektom "Povodac je zakon" uključili se u “Projekt-građanin”

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.3.2019. u 10:08h | Objavljeno u Društvo

Medicinska škola Varaždin jedina je srednja škola iz Varaždinske županije (uz brojne osnovne škole) koja se već drugi put uključila u "Projekt -građanin“ kojem je cilj poticati učenike na samostalno rješavanje problema lokalne zajednice uz pomoć mentora.

Tim povodom cijeli 1.B razred napravio je projekt „Povodac je zakon“, s kojim sudjeluju i na županijskoj smotri dok im je mentorica profesorica Jadranka Težački.

- Cilj našega projekta jest osvijestiti stanovnike Varaždina i okolnih mjesta o problemu pasa bez adekvatnog nadzora vlasnika te ih potaknuti na poštivanje Zakona koji propisuje koje pasmine pasa mogu boraviti na javnoj površini i na koji način - kažu u ime razreda Vanesa Bešenić i Leonardo Martinjak.

Kako kažu, mnogi se često susreću sa psima lutalicama ili psima koji bez nadzora vlasnika lutaju ulicama.

- Kako bismo projekt uspješno proveli, istražili smo Ustav Republike Hrvatske, Odluku o komunalnom redu, Zakon o zaštiti životinja i brošuru MUP-a Pravilno držanje životinja. Nadamo se da ćemo ovim projektom potaknuti vlasnike pasa u Varaždinskoj županiji na odgovornost. Naglašavamo da volimo životinje te da smo i sami vlasnici pasa, zato apeliramo na poštivanje Zakona i na odgovoran odnos prema životinjama - ukazuju učenici, uz poruku "Da je psa imati lako, psa bi imao svatko".