Maruševec bio domaćin županijskog braniteljskih susreta Foto: UDVDR Varaždin

Maruševec bio domaćin županijskog braniteljskih susreta

VV | 10.7.2020. u 15:50h | Objavljeno u Društvo
Ogranak Maruševec bio je u srijedu navečer domaćin sjednice proširenog sastava varaždinske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Sjednica je održana u prostorijama Općine Maruševec, a nazočili su joj i članovi Nadzornog odbora, te Suda Časti.
Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, predsjednik Branko Družinić izvijestio je nazočne da je izvršen upis Podružnice u registar Udruga kao ustrojstveni oblik Udruge s pravnom osobnošću Temeljne Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Družinić je dodao kako su u tijeku aktivnosti na otvaranju žiro računa, te bi u kraćem roku Podružnica kompletirala pravnu osobnost u sastavu 'krovne' udruge u Zagrebu. Potom se diskutiralo o nadolazećim županijskim športskim susretima koji će se 25. srpnja održati u Ločnjaku u Maruševcu, u sklopu tradicionalne manifestacije „Heroji Maruševca“.
Prije svega, istaknuto je da će se pridržavati svih propisanih mjera u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i iz tog razloga natjecanja će se održavati u športsko-rekreativnim disciplinama u kojima se izbjegavaju bliski kontakti. Tako će se dragovoljci i veterani Varaždinske županije natjecati u pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu, belotu, šahu, potezanju užeta i kuhanju gulaša, a u dio disciplina bit će uključene i žene iz udruge, kao i iz obitelji hrvatskih branitelja. Isto tako, tijekom susreta svoju će kolekcionarsku zbirku predstaviti Martin Lukavski, član predsjedništva Podružnice Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te ugledni ivanečki kolekcionar, dok će zaslužnim pojedincima u prigodi 24. obljetnice osnivanja Podružnice biti uručene Zahvalnice za doprinos u radu.
Nadalje, tajnik Podružnice Tihomir Buden podnio je izvješće o realiziranim programima, te onima koje se planiraju provesti do kraja godine, u koju je svrhu usklađen kalendar aktivnosti, dopunjen kestenijadom koju će u listopadu provesti Ogranak Novi Marof. U završnom dijelu sastanka dogovoren je zajednički izlet članova Središnjeg i Nadzornog odbora, te Suda časti, koji bi se održao na Veliku Gospu, 15. kolovoza, a za kojeg će se detalji usuglasiti tijekom narednih dana. Po završetku sjednice, nazočni su nastavili s duženjem u neformalnom tonu.  
Braniteljski_susreti_4.jpg
Braniteljski_susreti_3.jpg
Braniteljski_susreti_1.jpg
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci