Marina Posavec iz Breznice sudjelovala na izboru Najuzornije hrvatske seoske žene 2023.

Varaždinske vijesti | 9.10.2023. u 14:32h | Objavljeno u Društvo

Proteklog je vikenda u Općini Sveti Petar u Šumi u Istarskoj županiji održan 23. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene u organizaciji „Udruge uzorne Hrvatske seoske žene“.

Ovogodišnja pobjednica je Marina Šunić iz Benkovca, koja je predstavljala Zadarsku županiju. Općinu Breznica i Varaždinsku županiju na natjecanju je predstavljala Marina Posavec, iz Breznice, udata i majka dvoje djece.

Od malih nogu upoznata je s radom na poljoprivrednom gospodarstvu i plasiranjem robe na tržnice. Nositeljica je OPG-a koji se bavi povrtlarstvom, ratarstvom te dopunskom djelatnosti izrade svježih, suhih i smrznutih proizvoda.

Uz svoj rad na OPG-u gdje izrađuje krokete, knedle, njoke, suhu tjesteninu i slične proizvode, Marina je i kuharica u Dječjem vrtiću Pčelica Bisag.

Njezina inovacija na gospodarstvu je brza smrznuta svježa tjestenina. Svoje proizvode radi iz vlastitih uzgoja bez aditiva, boja i konzervansa po tradicijskoj recepturi.

Uz Marinu i njezinog supruga na OPG-u još rade majka i brat sa svojom obitelji. Uzgajaju i domaće životinje - svinje, patke i kokoši, a trenutno rade na nabavi modernog kokošinjca za uzgoj 300 koka, kako bi zadovoljili sve potrebe za proizvodnju jaja za izradu svojih prehrambenih proizvoda.