Manifestacija Ljeto u Varaždinu obiluje sjajnim događanjima za vikend

VV | 23.6.2023. u 15:38h | Objavljeno u Društvo

Brojke na kalendaru pokazuju da je ljeto stiglo „za ozbiljno“, a zahvaljujući brojnim događanjima, koja se osmišljavaju i pripremaju u Turističkoj zajednici grada Varaždina, Varaždinci, kao i ostali posjetitelji našeg baroknog grada, uživat će u raznolikim sadržajima. Idealno mjesto za jutarnje subotnje sate je varaždinska „špica“, a ove subote od 10 sati možete pogledati nastup vještih Varaždinskih mažoretkinja, uživajući u prvoj jutarnjoj kavici.

Popularni purgari osim smjene garde u subotu će obilježiti i jubilarni stoti pucanj iz topa, a uzicu topa povući će diplomirana dizajnerica, kreatorica, obrtnica i umjetnica Melita Kukec.

Glazba je najljepša kulisa pa je naš savjet da se zaustavite ili sjednete na varaždinski klipić i uživate u glazbi koja će se širiti s balkona Županijske palače od 10.30 h, a palače Sermage od 11 sati. A prekrasan završetak subotnjeg dopodneva priuštit će nam orguljaš Višeslav Jaklin, koji će od 12.30 h u katedrali izvoditi popularnu glazbu u jedinstvenom ambijentu.

Ako ste ljubitelj baštine i ponosni na sve ono što Varaždin uvijek s ponosom ističe, vjerojatno će vaš odabir za subotu biti posjet Trgu tradicijskih obrta, gdje će se održati radionice i prezentacije baštine varaždinskog kraja, a ekipa vas očekuje od 10 sati kraj Centra tradicijske kulture.

Subotnje večeri jednako su atraktivne kao i još pomalo snena jutra, a naša glazbena kamperica željno očekuje sve željne glazbe. Vikend večeri rezervirane su za još jednu atraktivnu manifestaciju – Ljeto na Stančiću. Subotnje ritmove predstavlja na sceni Rogoz grupa Crna kronika, a vrijedna ekipa iz Ventra za mlade i nezavisnu kulturu P4 pripremila je
peto izdanje festivala KVART.

Ljetna osvježenja – od rijeke do bazena

Varaždin tijekom ljeta osim zabave i kulture s veseljem nudi i avanturu, za ljubitelje adrenalina na rijeci Dravi i njezinim gotovo netaknutim rukavcima zbog čega ju nazivaju i „Europskom Amazonom.“ Rafting i vožnja kajakom samo su dvije od aktivnosti koje će sigurno oduševiti adrenalince i ljubitelje prirode. Vožnja terenskim vozilima uz stari tok rijeke
Drave, tzv. Off Road, kroz živopisne labirinte šumskih puteva i jezeraca, događaj je za pamćenje, nakon kojega će biti pravo olakšanje osvježenje od ljetnih vrućina potražiti na varaždinskom gradskom bazenu ili bazenu na Dravi, a tu je i kupalište Aquacity.

Svi su programi (osim raftinga, kajakarenja i off roada) besplatni, a više o njima pogledajte na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina, www.visitvarazdin.hr.

Galerija slika