Mali Varaždinci velikog srca: Pomažu drugima u školi i izvan nje za što su i nagrađeni

| 26.10.2017. u 14:42h | Objavljeno u Društvo

Na Dan međunarodnog pomaganja, 26. listopada, u Gradskoj su vijećnici podijeljena priznanja “Veliko srce Varaždina”.

To je priznanje koje je ustanovilo, i svake godine dodjeljuje, Dječje gradsko vijeće Varaždina pojedincima i grupama koje svojim radom, ponašanjem, odgovornošću prema zajednici i osobnim zalaganjem čine dobro drugoj djeci i/ili zajednici.

Time se žele istaknuti oni učenici i djeca koja svojim radom doprinose i pomažu, koja u svojoj okolini primjećuju one kojima je pomoć potrebna i pomažu, a pri tom su nerijetko uspješni učenici, aktivni na raznim područjima u školi i izvan nje, ali ipak svojom empatijom, vremenom, znanjem ili džeparcem pomažu potrebitima. Upravo se zato priznanje dodjeluje na Međunarodni dan pomaganja.

Prijedloge dobitnika daju Dječji forumi, razredni odjeli, Učiteljska i Učenička vijeća i pojedinci, a odluku donose vijećnici Dječjeg vijeća.

Ove godine priznanje je dobilo njih 14 te jedna grupa učenika, a dobitnicima je priznanje udijelio gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

- Iskreno sam počašćen što danas mogu biti sa djecom koja pomažu drugoj djeci i koju su sama djeca nominirala, kandidirala i izabrala. Riječ je o jednoj hvalevrijednoj akciji Društva naša djeca i Dječjeg gradskog vijeća. Sva ova djeca su odlični učenici, uzornoga vladanja i svojim su aktivnostima u školi zaslužili da ih druga djeca prepoznaju i da upravo njihovo ponašanje istaknu kao primjer - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok, te dodao da su ova djeca pokazala da često u pitanju nisu samo novci i društveni položaj, nego briga za drugoga.

Jedna od dobitnica priznanja je Eva Škerbić, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, kojoj je to treće takvo priznanje.

- To priznanje je nagrada za sav rad koji radimo jer nam je stalo do onoga što radimo i smatramo da je jako važno pružiti pomoć djeci kojoj je potrebno. Bitno je naglasiti kada djeca pomažu djeci. Meni je ovo treće priznanje i to mi je poticaj da se još više trudim i pružim pomoć svojim prijateljima kada im je potrebna - rekla je Eva.

Priznanje su dobila i dva prijatelja Lovro Ledenko i Josip Ereš iz I. osnovne škole Varaždin.

- Meni ova nagrada znači jako puno, pogotovo zato jer su mi prijatelji jako dobri. U školi mi je jako dobro i pomažem svaki put, pomažem oko zadaća i posudim prijateljima ako im nešto treba. Jako sam sretan što je samnom i moj prijatelj Josip - rekao je Lovro, dok je Josip rekao da si međusobno pomažu oko zadaća te da zajedno dijele stvari.

- Pomažem drugima zato jer mi je prijateljstvo jako važno - rekao je Josip.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci