Mali toplički planinari ove će godine postati aktivni članovi Planinarskog društva MIV Varaždin Foto: Martina Kos-Grabar, OŠ A. i I. Kukuljevića, Varaždinske Toplice

Mali toplički planinari ove će godine postati aktivni članovi Planinarskog društva MIV Varaždin

vv | 13.9.2023. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Martina Kos - Grabar, nastavnica informatike u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica i koordinatorica projektnih aktivnosti između ostalog u toj je školi pokrenula i izvannastavnu aktivnost "Mali planinari".

Kroz boravak u prirodi djeca kroz praktične primjere uče i proučavaju uživo sve ono o čemu uče na nastavi Prirode i društva, upoznaju okoliš, vrste biljaka  i pritom se odlično zabavljaju.

Protekle su školske godine tako mali toplički planinari posjetili i NP Risnjak, prošetali Fužinama, a za kraj školske godine, povodom završnog druženja posjetio ih je Srećko Sekulić, umirovljeni profesor i aktivni član HPD-a MIV Varaždin. 

Ove će školske godine "Mali planinari" iz topličke osnovne škole postati i aktivni članovi HPD-a MIV Varaždin, a u školi će se osnovati sekcija "Čevo" što će učenicima omogućiti više planinarskih izleta uz vodstvo stručnih i iskusnih vodiča HPD-a MIV Varaždin. Članarina iznosi simboličnih 4 eura što pokriva i troškove izrade planinarske iskaznice.

Nesumnjivo će ovo članstvo pobuditi još više ljubavi prema planinarenju i boravku u prirodi, druženju, učenju, kao i tjelesnoj aktivnosti koja je iznimno važna u svakoj dobi. Da ljubavi prema prirodi i tjelesnim aktivnostima kod djece ne nedostaje svjedoče upravo mali planinari iz topličke osnovne škole.